Domaine Boyar Elements Unique Red Fire

Artikelnummer
7000014981
Diep donker rood, onweerstaanbaar, fruitig bouqueten dito smaak van kersen, pruimen, zwarte bessen en als gevolg van fustrijping een zweem van donkere chocolade en vanille. De smaak is krachtig, harmonieus en heeft een goede structuur en lengte en rond af met een verleidelijke afdronk. Domaine Boyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf inBulgarije. Het is nu een van de modernste en meesttoonaangevende producenten voor kwaliteitswijnen met export naar vele delen van de wereld.
Omschrijving
De Thraciërs brachten in de 9 eeuw v. Chr. de wijnbouw naar Bulgarije. Op hun munten stonden zelfs druiventrossen afgebeeld. De hedendaagse wijnbouw heeft zich enorm ontwikkeld na de val vanhet communistische regime in Bulgarije in 1989. Domaine Boyar werd opgericht in 1991 en was daarmee het eerste particuliere wijnbedrijf in Bulgarije. Door een grote toewijding en enorme investeringen is het nu een van de modernste en meest toonaangevende producenten voor kwaliteitswijnen met export naar vele delen van dewereld. Naast de bekende druivensoorten cabernet sauvignon, cabernet franc en carmenere is hier ookgebruik gemaakt van de caladoc. Deze druif is een kruising van grenache en malbec en die voornamelijk in de zuidelijke wijngebieden zoals de Languedoc wordt aangeplant. De terroir bevat kalium en een diepe laag humus met een goedeafwatering. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd waarna de most vergist onder gecontroleerde temperatuur waarbij de hoed van de meegistende schillen elke vier uur wordt doorgeroerd voor goede extractie van kleur- , geur- en smaakstoffen. Na de malolatische gisting rijpt de jonge wijn nog 10 maanden op Frans en Amerikaans eiken.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Ja
Land
Bulgarije
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Bulgarije
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Domaine Boyar Elements Unique Red Fire
Wijn/Spijs combinatie
Breed inzetbaar; bij gerechten van rood vlees, gegrilde kip, barbecues en hollandse kazen.
Bodem type
De terroir bevat kalium en een diepe laag humus met een goede afwatering.
Druivensoort
caladoc, Carménère, cabernet franc, cabernet sauvignon
Jaar
2015