Domaine Les Salices Pinot Noir

Artikelnummer
45351
Kersenrood van kleur, een elegante neus van morellen en zwarte bessen omlijst met rokerige tonen die voortgezet worden in de soepele en zachte smaak met een lange afdronk. Geproduceerd door Francois Lurton in het district Azille in de buurt van Carcassonne. De Tramontana die hier uit het Noordwesten waait zorgt, ook zomers, geregeld voor afkoeling en daar voelt de pinot noir zich uitstekend bij.
Download afbeelding Meer informatie
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
De pinot noir vindt zijn origine in de Bourgogne, Frankrijks noordelijkste gebied voor grote rode wijnen. Maar ook buiten de Bourgogne kunnen interessante wijnen van deze druivensoort worden geproduceerd, zoals in het district Azille in de buurt van Carcassonne. De Tramontana die hier uit het Noordwesten waait zorgt, ook zomers, geregeld voor afkoeling en daar voelt de pinot noir zich uitstekend bij. Het was Francois Lurton, telg van een wijnbouwersfamilie uit Bordeaux (5e generatie), die in de jaren 80 van de vorige eeuw het potentieel ontdekte in het Franse Zuiden. Na het vinden van de mooiste terroirs kocht hij het historische Domaine Les Salices, gelegen bij het vestingstadje Carcassonne. Gebruikmakend van de mogelijkheden van de verschillende terroirs slaagt de gepassioneerde Francois Lurton er telkens in om verschillende cépagewijnen te maken van uitmuntende kwaliteit. Zoals deze Pinot Noir. Proefnotities: Kersenrood van kleur, een elegante neus van morellen en zwarte bessen omlijst met rokerige tonen die voortgezet worden in de soepele en zachte smaak met een lange afdronk.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
In de heuvels langs de Argent Double rivier.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Languedoc/Roussillon
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Kersenrood, een elegante neus van morellen en zwarte bessen omlijst met rokerige tonen die voortgezet wordt in een soepele, zachte smaak met een lange afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Apéritief, schelpdieren, zalm, snoekbaars filet, gebakken tong, kalfs- en varkensvlees.
Leeftijd wijnstok
Gemiddeld 10 tot 15 jaar.
Opbrengst
60 tot 70 hl/ha.
Potentiele ontwikkeling
Jong drinken en, mits goed bewaard, houdbaar tot 4 jaar na de oogst.
Bodem type
Klei en kalksteen op het plateau met meer zand op de terrassen aan de oevers van de Argent Double rivier.
Druivensoort
pinot noir
Jaar
2015