Erbacher Schlossberg Riesling Spatlese

Artikelnummer
43947
De Schlossberg ligt pal boven Schloss Reinhartshausen en is 6 ha groot. Bijzonder is dat de hele wijngaard eigendom is van Reinhartshausen. De bodem van de Schlossberg bestaat uit zand, leem en löss. Dit is een uitstekende ondergrond voor de Riesling. De term Spätlese komt oorspronkelijk uit de Rheingau en duidt erop dat het in zo'n wijn om extra rijpe druiven gaat die laat geoogst zijn. Deze klassieke Spätlese heeft 8,5% alcohol. Het is een zeer bouquetrijke fruitige wijn met kenmerkende mineraliteit en een edelzoete fijne afdronk.
Download afbeelding More information
* Box of 6 bottles
Beschrijving
Op het wijngoed Schloss Reinhartshausen wordt sinds 1337 wijn verbouwd. Prinses Marianne von Preussen had een grote invloed op kasteel Reinhartshausen. De prinses, dochter van de eerste Nederlandse Koning Willem I, nam de bezitting over in 1855. Haar doel was wijnen van hoge kwaliteit te maken en vast te houden aan de traditie van de Rheingau. Zij maakte verder Reinharthausen tot een cultureel centrum. Delen van haar meer dan 600 schilderijen en meubels kunnen vandaag de dag nog bewonderd worden in het kasteel. Reinhartshausen is een imponerend domein met meer dan 80 ha wijngaarden. Er worden geweldige wijnen geproduceerd en deze Riesling Spätlese een voorbeeld. De Schlossberg ligt pal boven Schloss Reinhartshausen en is 6 ha groot. Bijzonder is dat de hele wijngaard eigendom is van Reinhartshausen. De bodem van de Schlossberg bestaat uit zand, leem en löss. Dit is een uitstekende ondergrond voor de Riesling. De term Spätlese komt oorspronkelijk uit de Rheingau en duidt erop dat het in zo'n wijn om extra rijpe druiven gaat die laat geoogst zijn. Deze klassieke Spätlese heeft maar 8,5% alcohol. Het is een zeer bouquetrijke fruitige wijn met kenmerkende mineraliteit en een edelzoete fijne afdronk.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
8.5%
Land
Duitsland
Ligging wijngaard
Direct boven het wijngoed strekt zich de Schlossberg uit; de bodem heeft een zand en lemen structuur met löss bestanddelen.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Rheingau
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
De Riesling van de Schlossberg uit Erbach is bij kenners befaamd vanwege het volfruitige karakter, de mooie mineraliteit en het fijne edelzoet.
Wijn/Spijs combinatie
Mooie combinatie met kaas en vruchten desserts.
Druivensoort
riesling
Jaar
2012