Rust & Vrede Estate Estate Wine

Artikelnummer
46120
Het is een krachtige wijn met een schitterende donkere kleur.In het bouquet vindt men tonen van rook, eiken, rode kers, zwarte bessen , kruiden en vanille.Op de tong is de wijn vol, complex, kruidig, met aroma's van pruimen, zwarte bessen jam en goed met elkaar vermengde tannines. In de afdronk zijn hinten van vanille en zoethout. Het is een meesterlijke wijn.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
De wijn heeft een breed scala van geuren in zich van de druivenvariëteiten, die in nieuw eikenhouten vaten tot een perfecte harmonie zijn gekomen. Het is een krachtige wijn met een schitterende donkere kleur.In het bouquet vindt men tonen van rook, eiken, rode kers, zwarte bessen , kruiden en vanille.Op de tong is de wijn vol, complex, kruidig, met aroma's van pruimen, zwarte bessen jam en goed met elkaar vermengde tannines. In de afdronk zijn hinten van vanille en zoethout. Het is een meesterlijke wijn.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14.5%
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
Het klimaat is dat van de Middellandse Zee, de regenval bedraagt ca. 650 mm per jaar. De wijngaarden liggen op de Noordelijke hellingen aan het eind van de vallei, waar zij profiteren van iets warmer weer. De bodem is dieprood, een mengeling van verweerd graniet en een klein percentage klei, Clovelly en Hutton structuur.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Stellenbosch
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
In het bouquet tonen van rook, eiken, rode kers, zwarte bessen, kruiden en vanille. Op de tong vol en kruidig en lichte tannines.
Wijn/Spijs combinatie
Een heerlijke wijn bij mooi rood vlees en wild.
Leeftijd wijnstok
10 tot 17 jaar oud.
Opbrengst
6 tot 8 ton /ha.
Rijping
18 maanden in Frans eiken en 12 maanden flesrijping.
Potentiele ontwikkeling
10 tot 15 jaar.
Bodem type
De grond is dieprood. Het is een mengsel van verweerd graniet en een klein percentage klei, Clovelly en Hutton structuur.
Druivensoort
cabernet sauvignon, merlot, shiraz
Jaar
2014