Finca Los Nobles, Chardonnay

Artikelnummer
45754
In deze goudgele, krachtige, zachte Chardonnay wisselen aroma's van mango, ananas, honing en vanille elkaar af. De wijn heeft een jaar op Frans eikenhouten vaten gerijpt. Aanrader bij vis en gevogelte in saus.
Download afbeelding Meer informatie
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Leoncio Arizú werd in 1883 in Spanje geboren. Hij trok op jonge leftijd naar Argentinië en plantte aan het begin van de twintigste eeuw zijn eerste wijnstokken in Lujan de Cuyo. In en rondom deze plaats ten zuiden van de Argentijnse wijnhoofdstad Mendoza werkt de familie Arizú nog steeds. Hun wijnen worden wereldwijd onder de naam Luigi Bosca verkocht. Finca Los Nobles is de naam van de wijngaard en de 'wijnboerderij', finca. Hier groeien de chardonnaydruiven voor deze volle, goudgele wijn. Aroma's van tropische vruchten als mango en ananas worden afgewisseld door honing en vanille. De wijn rijpt een jaar op kleine vaten van Frans eikenhout. Deze krachtige, zachte, geurige wijn komt bij zalm en andere volle vissoorten en gevogelte uitstekend tot zijn recht.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Land
Argentinië
Ligging wijngaard
Los Nobles is de naam van de wijngaard en de wijnboerderij, finca, waar deze Chardonnay vandaan komt. De druiven groeien 1050 meter boven zeeniveau. De kalkrijke granietbodem zorgt voor complexiteit, kracht en een lange afdronk.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Luján de Cujo, Mendoza
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een volle, goudgele Chardonnay met aroma's van mango, ananas en honing. Een krachtige, zachte, complexe dinerwijn.
Wijn/Spijs combinatie
Zalm en andere stevige vissoorten in saus, gebakken kabeljauw, gebraden gevogelte, gevulde kip en kalkoen uit de oven, paddestoelragout, risotto met paddestoelen, pasta met truffel
Leeftijd wijnstok
90 jaar
Opbrengst
35 hl/ha
Rijping
50% van de druiven vergist in fusten van nieuw Frans eiken en rijpt daarin 8 maanden.
Potentiele ontwikkeling
10 jaar.
Bodem type
Bovenlaag 35% klei en zand, een tussenlaag van 35% kiezelstenen met een ongerlaag van 30% grote stenen.
Druivensoort
chardonnay
Jaar
2015