Henry Fessy Fleurie

Artikelnummer
46387
Grote finesse en elegantie met florale aroma's zoals irissen en viooltjes. De bijnaam voor Fleurie, "Koningin van de Beaujolais", is hier volledig op zijn plaats. In hun werkwijze huldigen de gebroeders Fessy de traditionele benadering; er wordt met de hand geoogst en bij vinficatie wordt gestreefd naar expressief, aantrekkelijk fruit in harmonie met soepele tannines. Na een rijping van 7 tot 10 maanden op vat vindt de botteling plaats.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Er zijn wijnhandelaren in de Beaujolais zelf die Fleurie beschouwen als le Beaujolais le plus Beaujolais. Als het summum van Beaujolais dus. Dit is niet verwonderlijk; in een goed Fleurie proef je de spreekwoordelijke charme van een Beaujolais in optima forma. Henry Fessy, die in Fleurie 5 hectare wijngaard bezit, begon in 1888 als négociant in St. Jean d'Ardières, aan de voet van de Mont Brouilly. Inmiddels staat de derde generatie hier aan het roer. Bij de 100e verjaardag van het familiebedrijf besloten de broers Henry en Serge Fessy hun weelderige snor tot onderdeel van het logo en het etiket te maken. In hun werkwijze huldigen beide broers de traditionele benadering; er wordt met de hand geoogst en bij vinificatie wordt gestreefd naar expressief, aantrekkelijk fruit in harmonie met soepele tannines. Na een rijping van 7 tot 10 maanden op vat vindt de botteling plaats. Onze proefnotities vermelden: Grote finesse en elegantie met florale aroma's zoals irissen en viooltjes. De bijnaam voor Fleurie, "Koninging van de Beaujolais", is hier volledig op zijn plaats. Fleurie is in haar jeugd op haar charmantst. Laat een fles daarom nooit stoffig worden in de kelder, maar open hem binnen 2 tot 3 jaar na de oogst.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Land
Frankrijk
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Beaujolais
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Grote finesse en elegantie met florale aroma's zoals irissen en viooltjes. De bijnaam voor Fleurie, "Koningin van de Beaujolais", is hier volledig op zijn plaats.
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk bij slakken en salades. Maar ook bij koude en gegrilde worstsoorten, hammen en vleespatés. Ook een prima begeleider van rundvlees, lamsvlees, kalfsvlees en varkensvlees. En bij kaas; geitenkaas en jonge of belegen Edammer.
Druivensoort
gamay
Jaar
2015