Villa Ponciago Fleurie La Réserve

Artikelnummer
45271
Voor de Fleurie La Réserve gebruikt men de druivenvan de 15 beste hectaren van het 49 hectaren tellende wijngoed. De druivenstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar en staan op een granieten bodem in de moooiste percelen. Proefnotities: Helderrood en een elegant bouquet met fruittonen van kersen, bosbessen aangevuld met impressies van viooltjes en pioenrozen. In de smaak veel frisheid en structuur waarin naast het fruit een fraaie mineraliteit, delicate kruidigheid en een aangename rijpheid naar voren komen.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
In het jaar 949 na Chr. schonk de eigenaar van Villa Ponciago zijn wijngaard aan de Abdij van Cluny met als doel zijn ziel te redden. Ruim duizend jaar later, toen de huidige eigenaar het domaine verwierf werd zijn doel om de ziel van de terroir te herontdekken. Een ambitie die heeft bijgedragen aan de geweldige renaissance van Fleurie met authentieke, subtiele en vooral heerlijke wijnen. Het domaine telt 120 hectaren waarvan slechts 49 hectaren zijn beplant met druivenstokken. Het betreft hier de mooiste percelen, op de stijlste gedeeltes van de heuvels en met de beste ligging ten opzichte van de zon die het maken van top cuvées mogelijk maken. Voor de vinificatie worden de druiven ontsteeld en nog met de voeten getreden. Na een koude maceratie volgt een lange gisting om de subtiele aroma's te behouden. Uitzonderlijke kwaliteit wordt hier nagestreefd... en behaald! Voor de Fleurie La Réserve gebruikt men de druiven van de 15 beste hectaren van het 49 hectaren tellende wijngoed. De druivenstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar en staan op een granieten bodem in de mooiste percelen. Zo'n 20 tot 30% van de oogst rijpt op deels oude en nieuwe vaten wat zorgt voor zachte tannines en een fraaie afronding. Proefnotities: Helderrood. en een elegant bouquet met fruittonen van kersen, bosbessen aangevuld met impressies van viooltjes en pioenrozen. In de smaak veel frisheid en structuur waarin naast het fruit een fraaie mineraliteit, delicate kruidigheid en een aangename rijpheid naar voren komen.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Voor de Fleurie La Réserve gebruikt men de druivenvan de 15 beste hectaren van het 49 hectaren tellende wijngoed. De druivenstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar en staan op een granieten bodem in de mooiste percelen.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Beaujolais
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Helderrood en een elegant bouquet met fruittonen van kersen, bosbessen aangevuld met impressies van viooltjes en pioenrozen. In de smaak veel frisheid en structuur.
Leeftijd wijnstok
Gemiddeld 30 jaar.
Opbrengst
Gemiddeld 35 jaar.
Rijping
Afhankelijk van het oogstjaar rijpt 20 - 30% in eiken vaten (1 tot 4 jaar oud) teneinde de zuiden, fluwelen structuur te verrijken zonder de elegantie aan te tasten.
Potentiele ontwikkeling
5 - 7 jaar mits opgelegd onder de juiste omstandigheden.
Bodem type
Roze graniet kristalsteen, typisch voor Fleurie (monzonitisch graniet), ontstaan door de afbrokkeling van de hoofdrots in de vorm van stenen, gravel en zand. Zeldzame sporen van klei onderaan de helling en in plattere delen. Op 30 cm tot 2 meter diepte graniet, soms zeer hard. Zeer arme grond, die goed vochtdoorlatend is, ideaal voor een lage Gamay Gamay opbrengst met een hoge kwaliteit.
Druivensoort
gamay
Jaar
2013