Beringer Founders' Estate, Cabernet Sauvignon

Artikelnummer
46072
Barstend van sappig, donker fruit en intense cassisgeuren die de bakkruiden en vanillearoma's aanvullen. Door de gestructureerde tannines en de lange afdronk is dit onmiskenbaar een Californische cabernet, om onmiddelijk van te genieten. Te combineren met alles, van een elegant eendgerecht tot een hartige barbecue van varkensribben.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Toen Jacob en - eerder al - Frederick Beringer uit Duitsland emigreerden naar de Verenigde Staten, vestigden ze zich eerst in New York. Pas later trokken de broers naar Californië om daar wijn te gaan maken. Zo werd in 1876 het inmiddels vermaarde wijnhuis Beringer opgericht. De Beringer Vineyards, de oudste wijngaarden van heel Napa Valley, zijn sindsdien altijd in bedrijf gebleven. Ook de wijnmakers van Beringer gaan lang mee; de huidige, Laurie Cook, is in de lange historie nog maar de zevende. Het is tekenend voor de continuïteit en consistentie die het bedrijf kenmerken. Vandaag de dag staat Beringer voor prijswinnende kwaliteit. In de Top 100 van de gezaghebbende Wine Spectator heeft het huis zelfs meer vermeldingen dan enig ander wijnbedrijf, waar ook ter wereld.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Land
Verenigde Staten van Amerika
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Central Valley California
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een onmiskenbare Californische cabernet, om onmiddelijk van te genieten. Te combineren met alles, van een elegant eendengerecht tot een hartige barbecue van varkensribben.
Wijn/Spijs combinatie
Combineer deze wijn met alles van een elegant eendgerecht tot aan hartige varkensribben van de barbecue.
Rijping
8 maanden op Frans en Amerikaans eiken.
Potentiele ontwikkeling
2 tot 4 jaar.
Bodem type
Bijzonder divers: In totaal zijn er 33 verschillende bodemsoorten vastgesteld in Napa Valley.
Druivensoort
cabernet sauvignon
Jaar
2015