Founders' Estate, Chardonnay

Artikelnummer
46038
De perfecte combinatie van peer, appel en rijpe tropische fruitgeuren, met een hint van citrus en een klassieke ronde smaak. Een perfecte begeleider van gegrilde kip of vis, maar door de rijpe, zuivere geuren en lange afdronk ook heerlijk bij een mooie risotto.
Download afbeelding More information
* Box of 6 bottles
Beschrijving
Toen Jacob en - eerder al - Frederick Beringer uit Duitsland emigreerden naar de Verenigde Staten, vestigden ze zich eerst in New York. Pas later trokken de broers naar Californië om daar wijn te gaan maken. Zo werd in 1876 het inmiddels vermaarde wijnhuis Beringer opgericht. De Beringer Vineyards, de oudste wijngaarden van heel Napa Valley, zijn sindsdien altijd in bedrijf gebleven. Ook de wijnmakers van Beringer gaan lang mee; de huidige, Laurie Cook, is in de lange historie nog maar de zevende. Het is tekenend voor de continuïteit en consistentie die het bedrijf kenmerken. Vandaag de dag staat Beringer voor prijswinnende kwaliteit. In de Top 100 van de gezaghebbende Wine Spectator heeft het huis zelfs meer vermeldingen dan enig ander wijnbedrijf, waar ook ter wereld.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Land
Verenigde Staten van Amerika
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Central Valley California
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
De perfecte combinatie van peer, appel en rijpe tropische fruitgeuren, met een hint van citrus en een klassieke ronde smaak. Een perfecte begeleider van gegrilde kip of vis.
Wijn/Spijs combinatie
Deze Chardonnay is een perfecte begeleider van gegrilde kip of vis, maar past ook heel goed bij een mooie risotto met zijn rijpe, zuivere geuren en lange afdronk.
Rijping
Eenmaal volledig gerijpt en geplukt ondergaat een meerderheid van de druiven gisting in roestvrijstalen tanks om de zuiverheid van het fruit te behoudennog.
Potentiele ontwikkeling
2 tot 4 jaar.
Bodem type
Bijzonder divers: In totaal zijn er 33 verschillende bodemsoorten vastgesteld in Napa Valley.
Druivensoort
chardonnay
Jaar
2015