Beringer Founders' Estate, Merlot

Artikelnummer
46408
Hinten van pruim en donkere specerijen in de neus vullen het zwarte fruit, de bramen en de bosbessen aan in de smaak. De wijn is mooi in balans en de zachte tannines maken hem een perfecte begeleider bij een verscheidenheid aan gerechten zoals gegrild vlees of smakelijke groenteschotels.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Toen Jacob en - eerder al - Frederick Beringer uit Duitsland emigreerden naar de Verenigde Staten, vestigden ze zich eerst in New York. Pas later trokken de broers naar Californië om daar wijn te gaan maken. Zo werd in 1876 het inmiddels vermaarde wijnhuis Beringer opgericht. De Beringer Vineyards, de oudste wijngaarden van heel Napa Valley, zijn sindsdien altijd in bedrijf gebleven. Vandaag de dag staat Beringer voor prijswinnende kwaliteit. In de Top 100 van de gezaghebbende Wine Spectator heeft het huis zelfs meer vermeldingen dan enig ander wijnbedrijf, waar ook ter wereld. De druiven voor deze Beringer Founders' Estate Merlot werden geselecteerd uit wijngaarden in Central California en wijngaarden aan de North Coast. De wijngaarden aan de Californische kust worden gekoeld door de maritieme invloeden, terwijl wijngaarden in de bergen in het binnenland druiven voortbrengen met veel intensiteit en geur. De geoogste druiven voor deze wijn zijn een weerspiegeling van de verschillende microklimaten van elke streek en produceren een prachtige intense geur, elegantie en intensiteit. Kleine hoeveelheden Petite Syrah en Syrah werden toegevoegd voor complexiteit en diepte. De helft van de wijn laat men ouderen op belegen Frans, Amerikaans en Hongaars eiken om een geroosterde smaak en hinten van donkere specerijen aan de blend toe te voegen. Dit resulteert in een toegankelijke en verrukkelijke wijn. Hinten van pruim en donkere specerijen in de neus vullen het zwarte fruit, de bramen en de bosbessen aan in de smaak.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Land
Verenigde Staten van Amerika
Ligging wijngaard
De druiven voor deze Beringer Founders' Estate Merlot werden geselecteerd uit wijngaarden in Central California en wijngaarden aan de North Coast.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Napa Valley
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Hinten van pruim en donkere specerijen in de neus vullen het zwarte fruit, de bramen en de bosbessen aan in de smaak. De wijn is mooi in balans.
Wijn/Spijs combinatie
Perfecte begeleider bij een verscheidenheid aan gerechten zoals gegrild vlees of smakelijke groenteschotels.
Rijping
8 maanden op Frans, Hongaars en Amerikaans eiken.
Potentiele ontwikkeling
2 tot 4 jaar.
Bodem type
Bijzonder divers: In totaal zijn er 33 verschillende bodemsoorten vastgesteld in Napa Valley.
Druivensoort
merlot, petit syrah, syrah
Jaar
2015