Beringer Founders' Estate, Zinfandel

Artikelnummer
46662
De zuiverste Californische zinfandel; een prachtige volle en intense wijn. Tonen van vanille en nootmuskaat worden aangevuld met volle geuren van bramen, met een hint van zwarte peper in de afdronk.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Toen Jacob en - eerder al - Frederick Beringer uit Duitsland emigreerden naar de Verenigde Staten, vestigden ze zich eerst in New York. Pas later trokken de broers naar Californië om daar wijn te gaan maken. Zo werd in 1876 het inmiddels vermaarde wijnhuis Beringer opgericht. De Beringer Vineyards, de oudste wijngaarden van heel Napa Valley, zijn sindsdien altijd in bedrijf gebleven. Ook de wijnmakers van Beringer gaan lang mee; de huidige, Laurie Cook, is in de lange historie nog maar de zevende. Het is tekenend voor de continuïteit en consistentie die het bedrijf kenmerken. Vandaag de dag staat Beringer voor prijswinnende kwaliteit. In de Top 100 van de gezaghebbende Wine Spectator heeft het huis zelfs meer vermeldingen dan enig ander wijnbedrijf, waar ook ter wereld.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14.5%
Land
Verenigde Staten van Amerika
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Central Valley California
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
De zuiverste Californische zinfandel; een prachtige volle en intense wijn. Tonen van vanille en nootmuskaat worden aangevuld met volle geuren van bramen.
Wijn/Spijs combinatie
Combineer deze wijn met vers gegrilde burgers of geniet ervan bij je favoriete pizza.
Rijping
Na de fermentatie 6 maanden op Frans eiken.
Potentiele ontwikkeling
2 tot 4 jaar.
Bodem type
Bijzonder divers: In totaal zijn er 33 verschillende bodemsoorten vastgesteld in Napa Valley.
Druivensoort
zinfandel
Jaar
2016