Galatheo Primitivo Salento

Artikelnummer
45322
Salento is een streek in Apulië Zuid Italië. Het vormt de hak van het Italiaanse schiereiland. De Primitivo-druif is een autochtone druif in dit gebied. Hij wordt beschouwd als de voorvader van de bekende Amerikaanse Zinfandel druif. Het brengt een krachtige zondoorstoofde rode wijn voort met een bouquet van kersen naast een hint van rijpe pruimen en rozijnen. Het fruit is in mooi evenwicht met de zuren en tannines en dat maakt de wijn tot een feestje.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Salento is een streek in Apulië, Zuid Italië. Het vormt de hak van het Italiaanse schiereiland. De primitivo-druif is een autochtone druif in dit gebied. Hij wordt beschouwd als de voorvader van de bekende Amerikaanse Zinfandel-druif. Het brengt een krachtige zondoorstoofde rode wijn voort met een bouquet van kersen naast een hint van rijpe pruimen en rozijnen. Het fruit is in mooi evenwicht met de zuren en tannines en dat maakt de wijn een feestje om van te genieten.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14.5%
Land
Italië
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Sicilia
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Zondoorstoofde rode wijn met een bouquet van kersen en een hint van rijpe pruimen en rozijnen. Mooi evenwicht in fruit, zuren en tannines.
Wijn/Spijs combinatie
Geniet van Primitivo Salento bij barbecue, wild, rood vlees en harde kazen.
Druivensoort
primitivo
Jaar
2015