Gleisweiler Hölle Riesling No.2

Artikelnummer
46133
Door de ligging, op 355 meter is Sankt Annaberg het hoogst gelegen wijngoed in de Pfalz, zijn de nachten koeler en duurt de rijpingsperiode langer wat resulteert in het bijzondere fruitige karakter van de wijnen waarbij de terroir van rode zandsteen en leisteen zorgt voor kracht, elegantie en fijne minerale structuur. In bouquet en smaak een exotische expressie van ananas en mango. Droog, medium-bodied (dus niet te licht of te zwaar) en met een hoog niveau van minerale expressies.
Download afbeelding More information
* Box of 6 bottles
Beschrijving
De Pfalz is Duitslands warmste en zonnigste wijngebied. Victoria Lergenmüller van Weingut Sankt Annaberg maakt deel uit van een nieuwe generatie wijnbouwers die met productie van klassewijnen de reputatie van de streek ingrijpend heeft veranderd. Met haar uitspraak "Wijn is mijn leven en de Riesling is mijn koning" verwoordt zij haar passie en is zij verantwoordelijk voor de topwijnen van dit wijndomein dat in het midden van Haardtrand-Paltserwoud ligt aan de rand van de 600 meter hoge Teufelsberg boven het pittoreske dorp Burrweiler. De nabijgelegen Sankt Annakerk geniet bekendheid als pergrimsoord en is naamgever van het ruim 7 hectare grote wijngoed waarvan 3 hectare beplant is met riesling. De terrassen waarop de druiven zijn geplant liggen ideaal op het zuiden en zuid-oosten. Door de positie, op 355 meter is Sankt Annaberg het hoogst gelegen wijngoed in de Pfalz, zijn de nachten koeler en duurt de rijpingsperiode langer wat resulteert in een bijzondere fruitige karakter van de wijnen waarbij de terroir van de rode zandsteen en leisteen zorgt voor kracht, elegantie en fijne minerale structuur. Proefnotities: In bouquet en smaak een exotische expressie van ananas en mango. Droog, mediumbodied (dus niet te licht of te zwaar) en met een hoog niveay van minerale expressies. De wijn is geheel op dronk en, mits goed bewaard, houdbaar tot 3 à 4 jaar na de oogst.
Detailed information
Alcohol percentage
12.5%
Land
Duitsland
Ligging wijngaard
Aan de rand van de 600 meter hoge Teufelsberg. Door de ligging, op 355 meter is Sankt Annaberg het hoogst gelegen wijngoed in Pfalz. De terrassen waarop de druiven zijn geplant liggen ideaal op het zuiden en zuid-oosten. Onder permanente droogtestress groeit de riesling in de Gleisweiler Hölle wijngaard onder de zwaarste omstandigheden. Tot 65 jaar oude druivenstokken gaan 30 meter diep om water te bereiken dat door de bodem van zandsteen slechts korte tijd wordt vastgehouden. Rijk geconcentreerde druiven zijn het gevolg.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Rheinpfalz
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
In bouquet en smaak een exotische expressie van ananas en mango. Droog, medium-bodied (dus niet te licht of te zwaar) en met een hoog niveau van minerale expressies.
Wijn/Spijs combinatie
Mooie combinaties zijn te maken met schaal- en scheldieren, visgerechten, paté, gevogelte en lamsvlees.
Leeftijd wijnstok
tot 65 jaar
Opbrengst
45 hl
Potentiele ontwikkeling
Op dronk en houdbaar tot 3 à 5 jaar na de oogst.
Bodem type
Terroir van rode zandsteen
Druivensoort
riesling
Jaar
2015