Grüner Veltliner, Hasel

Artikelnummer
46357
Fris, droog, fruitig en kruidig met het pikante van versgemalen peper als eigenwijs accent. Grüner Veltliner is een boeiende druif en wijn omdat er tegenpolen in worden verenigd. Rijp fruit en tintelfrisse zuren, sappige abrikoos en strakke citroen, zoete peer en zilte mineralen. In zijn geheel is het vooral een verfrissende, aromatische wijn die verrukkelijk is om zo te drinken en bij veel lichte gerechten past.
Download afbeelding More information
* Box of 6 bottles
Beschrijving
Kruidige en minerale tonen naast de aroma's van appel, peer en abrikoos zijn kenmerkend voor de Oostenrijkse grüner veltliner. Deze druif is enorm populair geworden, zeker voor culinaire wijnen. Belangrijke reden is zijn verrukkelijke, fruitig-kruidige stijl, maar ook de combinatie van strak en rond. Frisse zuren houden de wijn strak, rijp fruit maakt hem juist rond. Het vleugje versgemalen peper geeft hem een eigenwijs, pikant accent. Hasel is de naam van de wijngaard waar Michaela en Erich Allram de druiven voor deze wijn verbouwen. De oude , mineraalrijke bodem bestaat uit löss, leisteen, klei en graniet en hun mineralen worden via de grüner veltliner mooi weerspiegeld in de wijn. Drink hem als aperitief en bij asperges, salades en winer schnitzel.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Land
Oostenrijk
Ligging wijngaard
Weingut Allram heeft in totaal 14 hectare wijngaard in Kamptal, in het Strassertal. Hasel is er een van. Deze relatief jonge wijngaard van ongeveer 20 jaar oud heeft een mineraalrijke, oude bodem die bestaat uit kwarts, leisteen en klei. De naam Hasel kreeg de helling omdat er vooral vroeger veel Hazelaars stonden.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Kamptal
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Droog en verfrissend met het fruitige van appel, peer en abrikoos, het pittige van mineralen en peper en een kruidige, zachte afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
aperitief gamba's/garnalen lichte visgerechten salades met kaas, kip, tonijn pasta met tomatensaus, kruidensaus, kaassaus lichte gerechten met blank vlees of gevogelte
Leeftijd wijnstok
15 tot 30 jaar.
Rijping
Korte lagering van 3 a 4 maanden op RVS.
Potentiele ontwikkeling
3 tot 4 jaar.
Bodem type
Löss, een mineraalrijke, oude bodem die bestaat uit kwarts, leisteen en klei.
Druivensoort
gruner veltliner
Jaar
2016