Nederburg Heritage Heroes, The Beautiful Lady

Artikelnummer
46144
Nuances van rozenblaadjes en Turks fruit met verleidelijke impressies van zoete lychee en ananas die zich voortzetten in de smaak waarbij de zoetgraad wordt onderdrukt door verfijnde zuren die tevens zorgen voor een fraaie balans en een lange afdronk. The Beautiful Lady bewijst hulde aan Ilse Graue, de vrouw van Johannes Graue, een Duitse immigrant die in 1937 Nederburg kocht. Zij bracht een gracieus gevoel van gastvrijheid op Nederburg o.a. met een mooie rozentuin die nog steeds trots prijkt op het landgoed.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Met de serie "Nederburg Heroes" brengt dit fameuze wijnbedrijf een eerbetoon aan persoonlijkheden die hun stempel hebben gedrukt op de Zuid-Afrikaanse wijnbouw. Elk van deze wijnen is gemaakt met een focus op innovatie op gebied van techniek of druivenkeus. The Beautiful Lady is een prachtige Gewürztraminer die hulde bewijst aan Ilse Graue, de vrouw van Johannes Graue, een Duitse immigrant die in 1937 Nederburg kocht. Hij introduceerde vernieuwingen op wijnbouwgebied, zij bracht een gracieus gevoel van gastvrijheid op Nederburg o.a. met een mooie rozentuin die nog steeds trots prijkt op het landgoed. Voormalig wijnmaker Günter Brozel, die zij in 1953 verwelkomde, noemde haar "The Beautiful Lady". De druiven komen nog steeds van dezelfde wijngaard waarvan Günter Brozel de Gewürztraminer maakte waarmee hij Diners Club Winemaker of the Year 1985 werd. De druiven zijn handmatig geoogst bij een optimale rijpheid. Na de persing bleven de druivenschillen 12 uur in contact met de gekoelde most om de karakteristieke aroma's van de druif te concentreren. Na te zijn geklaard van zijn lie vond vergisting plaats met een geselecteerde gist op lage temperatuur. Bij het bereiken van een optimale balans tussen suiker, zuren en alcohol werd de gisting gestopt. Proefnotities: Nuances van rozenblaadjes en Turks fruit met verleidelijke impressies van zoete lychee en ananas die zich voortzetten in de smaak waarbij de zoetgraad wordt onderdrukt door verfijnde zuren die tevens zorgen voor een fraaie balans en een lange afdronk.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
Op 212 meter hoogte op de westelijke hellingen van de Simonsberg in Stellenbosch.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Stellenbosch
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Nuances van rozenblaadjes en Turks fruit met impressies van lychee en ananas. De zoetgraad wordt onderdrukt door verfijnde zuren die tevens zorgen voor een fraaie balans en afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Apéritief, Aziatische gerechten en fruitige taart.
Druivensoort
gewurztraminer
Jaar
2016