Hermitage "Chante Alouette"

Artikelnummer
45173
Deze witte Hermitage overrompelt de zintuigen; Fonkelend, groengoud van kleur. De neus wordt onthaald op een complex aroma van kweepeer, walnoot, honing, gember, acacia en een hint van lindeboom. De zachte en elegante smaak sluit hierop aan met een afdronk die de mond slechts aarzelend verlaat. Michel Chapoutier is één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Bijzonder is ook het etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.
Download afbeelding More information
* Box of 6 bottles
Beschrijving
Op enkele kilometers ten zuiden van de 45e breedtegraad dwingt de grijsgranieten Hermitage-rots de Rhône zijn loop te veranderen. Op de zuidflank ligt één van de oudste wijngaarden van Frankrijk die tevens de bakermat vormt van één van de beroemdste Rhônewijnen. Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. De druiven komen van de drie verschillende terroirs die op de Hermitageheuvel voorkomen en worden met de hand geplukt. Na de persing wordt één derde gedeelte van de most vergist op eiken vaten en het andere deel in kuipen. Hierbij wordt de temperatuur constant op 18 - 20 graden om de complexe aroma's optimaal te kunnen laten ontwikkelen. Na 10 tot 12 maanden rijping, wordt de wijn gebotteld. Deze witten Hermitage overrompelt de zintuigen; Fonkelend groengoud van kleur. De neus wordt onthaald op een complex aroma van kweepeer, walnoot, honing, gember acacia en een hint van lindeboom. De zachte en elegante smaak sluit hierop aan met een afdronk die de mond slechts aarzelend verlaat.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Op het zuiden liggende helling. De druiven komen van de drie verschillende terroirs die op de Hermitgageheuvel voorkomen en worden met de hand geplukt.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Hermitage
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Deze witte Hermitage overrompelt de zintuigen; Complex aroma en een zachte, elegante smaak met een afdronk die de mond slechts aarzelend verlaat. Top!
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk bij vis in saus en wit vlees als de wijn nog jong is. Hoe ouder de wijn hoe beter hij bij sterke kaassoorten gedronken kan worden.
Rijping
50/60% in roestvrij stalen tanks. Overige 50/40% wordt gerijpt in demi-muids waarvan 10% nieuw en 90% gebruikt hout van maximaal 1 tot 3 oogstjaren.
Potentiele ontwikkeling
Biodynamisch rijpings potentieel: drinken binnen 5 jaar of na 10 jaar.
Bodem type
De druiven komen van 3 verschillende wijngaarden met een verschillend terroir. "Le Méal": zeer oud sediment met veel stenen die meegekomen zijn met smeltwater vanuit de bergen. "Les Murets": dit perceel is samengesteld uit zeer fijn en vermolmd graniet en ligt een stuk hoger dan "Le Méal" wat resulteert in frisheid, mineraliteit en zuren. "Chante-Alouette": rode klei en kalkstenen bodem die de wijn rijk en gul maken.
Druivensoort
marsanne
Jaar
2014