Donkiesbaai Hooiwijn

Artikelnummer
45943
Strogeel met licht groene tinten. Een fraai bouquet van rijpe perziken, kamperfoelie en fynbos ondersteund door impressies van gedroogde abrikozen dat zich voortzet in de smaak met een lichte touch van honing en karamel. De zuurgraad zorgt voor een prachtige balans met het zoet en draagt bij aan een mooi geïntegreerde afdronk. De wijn is geheel op dronk en tot meer dan 20 jaar na de oogst houdbaar.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Donkiesbaai is de naam van het familie vakantiehuis aan de westkust van Zuid-Afrika. Het maken van Hooiwijn is een intrigerende en zeer interessante methode. De druiventrossen worden op een rek gelegd dat bedekt is met stro. Twee keer per week worden de trossen met de hand gekeerd om ervoor te zorgen dat ze niet verbranden door de zon. Zodra de druiven, door indroging, een zoetgraad hebben bereikt van 40 balling worden zij geperst. Na de vinificatie rijpt de wijn nog 8 maanden op fusten van Frans eiken. Proefnotities: Strogeel met licht groene tinten. Een fraai bouquet van rijpe perziken, kamperfoelie en fynbos ondersteund door impressies van gedroogde abrikozen dat zich voortzet in de smaak met een lichte touch van honing en karamel. De zuurgraad zorgt voor een prachtige balans met het zoet en draagt bij aan een mooi geïntegreerde afdronk. De wijn is geheel op dronk en tot meer dan 20 jaar na de oogst houdbaar.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
10%
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
Op de noordoostelijke helling aan de top van de Piekenierskloof bergpas.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Western Cape
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.375l
Wijnkaart omschrijving
Een bouquet van rijpe perziken, kamperfoelie, fynbos en abrikozen dat zich voortzet in de smaak met een lichte touch van honing en karamel. Zuurgraad en zoet zijn fraai in balans.
Wijn/Spijs combinatie
Foie gras, kaassoufflé, chocoladefondant of zo op zichzelf.
Leeftijd wijnstok
Geplant in 1968.
Opbrengst
5000 kg.
Rijping
8 maanden op Frans eiken.
Potentiele ontwikkeling
Meer dan 20 jaar na de oogst houdbaar.
Bodem type
De Chenin Blanc druivenstokken worden diep in de (zand)grond geplant wat de wortels een goede bescherming geeft tegen de extreme hitte en droogte. Ondanks deze zware omstandigheden wordt er niet geïrrigeerd.
Druivensoort
chenin blanc
Jaar
2016