Vicente Gandia Hoya de Cadenas 130 Blanco

Artikelnummer
45125
De Hoya de Cadenas 130 Blanco wordt door Vicente Gandia uitgebracht ter gelegenheid van hun 130 jarig bestaan. Gandia noemt dit haar 'signature wijn' die in beperkte oplage wordt geproduceerd, uitsluitend in de beste oogstjaren. De Cuvee 130 Blanco is een blend van Sauvignon Blanc en Verdejo. De kleur van de wijn is licht goudgeel met groene tinten. In de geur zijn aroma's van citrus, groene appel en venkel te vinden. De smaak is fris, intens en lang met een bittertje in de afdronk.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Wijnbedrijf Vicente Gandia dateert van 1885. Hun wijngoed Hoya de Cadenas ligt 100 kilometer ten wensten van Valencia in de DO Utiel-Requena. De wijngaarden omvatten 200 ha. en strekken zich uit over de Sierra de la Bucuerca op een hoogte rond 800 meter. Dit gebied profiteert van een microklimaat waardoor de temperatuurverschillen overdag en 's nachts zeer bevorderlijk zijn voor de ontwikkeling van de aromastoffen in de druif. Deze Cuvee 130 is een jubileum wijn en wordt uitgebracht ter gelegenheid van het 130 jarig bestaan. Gandia noemt dit de 'signature wijn' die in limited edition geproduceerd wordt, uitsluitend in de beste oogstjaren. Het is een blend die is samengesteld uit Sauvignon Blanc en Verdejo. De kleur van de wijn is licht goudgeel met groene tinten. In de geur zijn aroma's van citrus, groene appel en ook venkel terug te vinden. De smaak is fris, intens en lang met een bittertje in de afdronk.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12%
Land
Spanje
Ligging wijngaard
Op 800 meter hoogte, 100 kilometer ten westen van Valencia.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Utiel-requena
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Jubileumwijn ter gelegenheid van het 130-jarig bestaan van Gandia. Een frisse, intense wijn met een bittertje in de afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Bij fruits de mer en visgerechten.
Druivensoort
sauvignon blanc, verdejo
Jaar
2015