Vicente Gandia Hoya de Cadenas Heretat Tinto

Artikelnummer
46312
De Hoya de Cadenas Heretat Tinto is een cuvee die is samengesteld uit Tempranillo, Merlot, Cabernet en Shiraz. De wijn heeft een diepe kleur met rode en paarsachtige tinten. De geur toont rood fruit aroma's en rijpe tonen. De lichte houttonen zorgen voor een goed evenwicht met het fruitige in de wijn.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Wijnbedrijf Vicente Gandia dateert van 1885. Hun wijngoed Hoya de Cadenas ligt 100 kilometer ten wensten van Valencia in de DO Utiel-Requena. De wijngaarden omvatten 200 ha. en strekken zich uit over de Sierra de la Bucuerca op een hoogte rond 800 meter. Dit gebied profiteert van een microklimaat waardoor de temperatuurverschillen overdag en 's nachts zeer bevorderlijk zijn voor de ontwikkeling van de aromastoffen in de druif. De Heretat Tinto is een speciale cuvee die is samengesteld uit Tempranillo, Merlot, Cabernet en Shiraz. De wijn heeft een diepe kleur met rode en paarsachtige tinten. De geur toont rood fruit aroma's en rijpe tonen. De lichte houttonen zorgen voor een goed evenwicht met het fruitige in de wijn.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Land
Spanje
Ligging wijngaard
Op 800 meter hoogte, 100 kilometer ten westen van Valencia.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Utiel-requena
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Complexe Spaanse wijn met veel rood fruit aroma's en rijpe tonen. De lichte houttonen zijn in evenwicht met het fruitige in de wijn.
Wijn/Spijs combinatie
Bij vleesgerechten en stoofschotels.
Druivensoort
cabernet sauvignon, merlot, shiraz, tempranillo
Jaar
2016