Hoya de Cadenas Organic Verdejo

Artikelnummer
45988
Hoya de Cadenas Verdejo is biologisch gecertificeerd. Een pure en zuivere wijn van de Verdejodruif, die tegenwoordig in Spanje synoniem staat voor aantrekkelijk fruitig en droog. De wijn heeft een licht goudgele kleur met groene tinten. Het aroma doet denken aan exotisch fruit en de smaak is zacht en rond met impressies van honing, citrus en appel. Zalvende afdronk.
Download afbeelding More information
* Box of 6 bottles
Beschrijving
Wijnbedrijf Vicente Gandia dateert van 1885. Hun wijngoed Hoya de Cadenas ligt 100 kilometer ten westen van Valencia in de DO Utiel-Requena. De wijngaarden omvatten 200 ha. en strekken zich uit over de Sierra de la Bucuerca op een hoogte rond 800 meter. Dit gebied profiteert van een microklimaat waardoor de temperatuurverschillen overdag en 's nachts zeer bevorderlijk zijn voor de ontwikkeling van de aromastoffen in de druif. De Hoya de Cadenas Verdejo is biologisch gecertificeerd. Deze wijn is gemaakt van oude druivenstokken. Na een korte inweking van 6 uur, vindt de vinificatie plaats in roestvrijstalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 16 graden. De wijn heeft een licht goudgele kleur met groene tinten. Het aroma doet denken aan exotisch fruit en de smaak is zacht en rond met impressies van honing, citrus en appel. Zalvende afdronk.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
11.5%
Land
Spanje
Ligging wijngaard
Op 800 meter hoogte, 100 kilometer ten westen van Valencia.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Utiel-requena
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Biologische en fruitige wijn van de Verdejodruif met een ronde, zachte smaak van exotisch fruit, honing, citrus en appel.
Wijn/Spijs combinatie
Past goed bij vis en fruits de mer.
Druivensoort
verdejo
Jaar
2016