Hunter Valley Semillon

Artikelnummer
42621
Semillon uit Hunter Valley is een mooie dinerwijn. Hij heeft een licht geel groenige tint, met aroma's van jasmijn, appel en limoen. In de smaak is het crispy frisse mooi in evenwicht met de mondvullende groene tonen van gras.
Download afbeelding More information
* Box of 6 bottles
Beschrijving
Het Australische Lindeman's is wereldwijd een begrip. Het werd in 1843 opgericht door dokter Lindeman. Op het eerste gezicht lijkt Lindeman's synoniem te zijn met toegankelijke wijnen, die soepel en snel op dronk zijn. Deze Semillon heeft meer complexiteit en komt uit Hunter Valley. Het klimaat is er voor Australische begrippen gematigd en wordt wel vergeleken met het Mediteraanse klimaat in Europa. Van oorsprong komt deze druif uit de Bordeaux streek, waar hij prachtig droge en bijzondere zoete (Sauternes) wijnen voortbrengt. In Hunter Valley, Australië maakt Lindeman's een prachtige wijn van de Semillon. Na vinificatie wordt de jonge wijn in roestvrijstalen vaten gelagerd gedurende drie maanden. Hierdoor behoudt de wijn het frisse en fruitige karakter. De wijn heeft een lichtgele tint met groene nuances. Aroma's van jasmijn, appel en limoen. In de smaak is het crispy frisse mooi in evenwicht met de mondvullende groene tonen van gras.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12%
Land
Australië
Ligging wijngaard
Hunter Valley. Het is de oudste wijnregio van Australië.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
New South Wales
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Aroma's van jasmijn, appel en limoen. In de smaak is het crispy frisse mooi in evenwicht met de mondvullende groene tonen van gras. Mooie begeleider van visgerechten.
Wijn/Spijs combinatie
Deze wijn combineert perfect bij vis in milde sauzen.
Druivensoort
semillon
Jaar
2013