L'Impossible Sauvignon Blanc

Artikelnummer
45437
Bleekgeel, een dartel neusje van kruisbessen, asperges, vers gemaaid gras en in de fruitige smaak onder andere appel, peer, citrus, mineralen en pittige zuren. Geschikte keuze als apéritief, en ook bij vis, schaal- en schelpdieren, kip, kalfs- en varkensvlees, bij een stukje geitenkaas of hartig hapje.
Download afbeelding More information
* Box of 6 bottles
Beschrijving
'Het Californië van Frankrijk', zo wordt de Languedoc wel genoemd. Want dit immense, uit drie Zuid-Franse departementen bestaande gebied heeft net als de beroemde Amerikaanse staat veel zon, veel microklimaten, veel verschillende terreinen, veel bodemsoorten én een magnifiek wijnpotentieel. En sinds eind jaren zeventig profileert deze streek zich steeds nadrukkelijker als leverancier van kwaliteit. Sauvignon Blanc is een van de meest herkenbare witte wijnen ter wereld met een uitgesproken karakter. Zijn groep volgelingen volgt dan ook gestaag, wereldwijd. De sauvignon blanc voelt zich het prettigst in gebieden met een koel klimaat. Aan te warm heeft hij een broertje dood. Omdat de Languedoc relatief koele zones kent wordt ook hier de sauvignon blanc succesvol verbouwd zoals de L'Impossible bewijst. Proefnotities: Bleekgeel, een dartel neusje van kruisbessen, asperges, vers gemaaid gras en in de fruitige smaak onder andere appel, peer, citrus, mineralen en pittige zuren. Jong drinken met een serveertemperatuur tussen de 10 en 12 C.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Geselecteerde percelen in de Languedoc.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Languedoc
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Bleekgeel, een dartel neusje van kruisbessen, asperges, vers gemaaid gras en in de fruitige smaak onder andere appel, peer, citrus, mineralen en pittige zuren.
Wijn/Spijs combinatie
Apéritief, vis, schaal- en schelpdieren, kip, kalfs- en varkensvlees, bij een stukje geitenkaas of hartig hapje.
Druivensoort
sauvignon blanc
Jaar
2015