Le Collezioni, Chardonnay

Artikelnummer
46226
Fris, fruitig, mild en makkelijk. Een Chardonnay zonder houtlagering waarin de ronde romigheid en een subtiele zwoele (vanille)toon van de zongerijpte druif zelf komt. Toegankelijk en ingetogen, vol en elegant met een opwekkende afdronk.
Download afbeelding More information
* Box of 6 bottles
Beschrijving
Pasqua, een familiebedrijf dat sinds 1925 rondom Verona in Veneto werkt, maakt inmiddels ook wijnen in andere delen van Italië. Onder andere in Puglia, in de kuit van de laars, ontdekte Pasqua de mogelijkheden om frisse, fruitige, toegankelijke wijnen te maken. Zoals deze Chardonnay. De wijngaarden liggen niet ver van de kust en profiteren van de verkoelende zeewind. De combinatie van de warme zon en frisse wind zorgt ervoor dat de fruitige aroma's en de fijne zuren behouden blijven. Pasqua heeft veel kennis, tijd en geld gestoken in de ontwikkeling van de technieken in zowel de wijngaard a ls de kelder. Die investering heeft bijgedragen aan de kwaliteit van de wijnen. En die is goed. De Chardonnay is fris, fruitig, evenwichtig en opwekkend met een milde afdronk. Mooi en makkelijk.
Detailed information
Alcohol percentage
12.5%
Land
Italië
Ligging wijngaard
De wijngaarden liggen in Puglia, de zonnige zuidelijke Italiaanse streek in de kuit van de laars. Er is gezocht naar locaties waar de druiven profiteren van zowel de warme zon als de verkoelende zeewind.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Puglia
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Mild, vriendelijk en fris. Met de zwoele aroma's van exotisch fruit en een frisse, citrusachtige afdronk. Aangenaam en evenwichtig.
Wijn/Spijs combinatie
Aperitief en terraswijn, borrelhapjes en antipastiMaaltijdsalades met krab, kreeft, kip of kaas. Pizza's en quiches. Pasta's met kaassaus, met tomaat, met kip. Allerlei visgerechten met lichte saus. Ook gebakken en geroosterde vis. Geroosterde kip, geroosterde en gebakken groenten.Niet te rijpe kaas.
Druivensoort
chardonnay
Jaar
2016