Pasqua Le Collezioni, Pinot Grigio

Artikelnummer
46140
Deze lichtgele wijn bestaat voor honderd procent uit de aromatische pinot grigio. De wijn is fris, fruitig, levendig, licht, mondvullend, makkelijk en geschikt voor veel momenten. Het is een vrolijke borrel-, terras- en feestwijn die ook bij salades en lichte gerechten tot zijn recht komt. Hij wordt gemaakt door Pasqua, een familiebedrijf dat al sinds 1920 in Veneto en, inmiddels ook verre, omstreken wijn produceert.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Deze frisgele Pinot Grigio is een fruitige, levendige, milddroge, makkelijke, mondvullende wijn. Hij komt uit Valdadige in het noorden van Italië. Pasqua, de producent van deze wijn, maakt al sinds 1920 wijn in Veneto en omstreken. Inmiddels werkt de derde generatie Pasqua in het bedrijf dat niet meer alleen in het noorden maar ook in andere delen van Italië opereert.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12%
Land
Italië
Ligging wijngaard
De pinot grigio groeit in wijngaarden in de vallei van de rivier de Adige in Trentino, een gebied ten noorden van Veneto. Vooral in het Italiaanse noorden en noordoosten worden uitstekende, frisse wijnen van de aromatische pinot grigio gemaakt.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Veneto
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Deze droge, licht fruitige wijn is levendig en verfrissend.
Wijn/Spijs combinatie
Antipasti, borrelhapjes, tapas, sandwiches, salades, lichte gerechten met vis, pasta met garnalen of met kaas, milde vis- of groentecurry, licht belegen kaas.
Druivensoort
pinot grigio
Jaar
2016