Le Corton Grand Cru, Domaine Bouchard Père <(>&<)> Fils

Artikelnummer
7000014585
Corton is een heel oud en gerenommeerde wijngebied in de Bourgogne. Le Corton is als Grand Cru geclasseerd voor rode wijn en Corton-Charlemagne is Gran Cru voor witte wijn. Het is zeer zeldzaam dat Grand Crus voor rood en wit zij aan zij liggen. Le Corton van Bouchard Père & Fils is een wijn met rood fruit en kruiden aroma's, structuur, kracht en een goede lengte. Een zéér goede rode Bourgogne.
Omschrijving
De gemeente Aloxe-Corton, gelegen in het noordelijkste deel van de Côte de Beaune, heeft de beste wijngaarden voor rode Côte de Beaune binnen zijn grenzen. Het gaat om de wijngaarden die liggen rondom de heuvel Corton. Op de top van de heuvel ligt het Bois de Corton. Onder de bosrand ligt in een brede band rond de hele heuvel Le Corton. Deze wijngaard steekt ook in figuurlijk opzicht boven alle andere rode Côte de Beaune wijnen uit en is daarmee de enige Grand Cru voor rood in de Côte de Beaune. Bijzonder is dat op de helling van Corton ook een beroemde wijngaard voor witte wijn is; dit is de Corton-Charlemagne die tevens als Grand Cru geclasserd is. Dat de heuvel Corton al lang een uitstekende plek voor wijnbouw is geweest, blijkt uit de sporen die erop wijzen dat hier al twee eeuwen voor onze jaartelling wijnstokken hebben gestaan. Domaine Bouchard Père & Fils heeft een perceel van 3,55 ha aan één stuk in Le Corton in eigendom. De bodem is klei- en kalkhoudend met kiezelstenen. De fermentatie duurt tussen de 15 en 20 dagen, waarna lagering Frans eiken vaten plaatsvindt voor een periode van van 12 à 18 maanden. Het percentage nieuwe vaten is hoog: 80% tot 100%. De wijn heeft een rood fruit en kruiden aroma's; structuur en kracht en een goede lengte. Zéér goede rode Bourgogne.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Ja
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De wijngaarden liggen in het gebied Aloxe Corton, Côte de Beaune en Côte d'Or. De bodem bestaat uit kiezelachtige, kalkhoudende klei
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Bourgogne
Seal / afsluiting
Kurk
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Le Corton Grand Cru, Domaine Bouchard Père & Fils
Wijn/Spijs combinatie
Prachtige begeleider van wildgerechten zoals fazant, ree en wild zwijn. Tevens een mooie combinatie met rood vlees.
Rijping
Lagering in Frans eiken vaten voor een periode van 12 à 18 maanden. Het percentage nieuwe vaten is hoog: 80% tot 100%.
Bodem type
Klei- en kalkhoudend met kiezelstenen.
Druivensoort
pinot noir
Jaar
2017