Le Pas du Moine

Artikelnummer
46233
Een droge rosé met een tegelijkertijd subtiele als intense neus van exotisch fruit en citrus waarbij de smaak, knisperend en rond, aansluit met rood fruit. Eigenschappen die gevat zijn in een mooie structuur en prachtige balans. Als eerbetoon aan de schitterende terroir is de wijn Le Pas du Moine (monnikspad) genoemd. Een verwijzing naar het voetpad over de zuidelijke helling van La Montagne Sainte-Victoire. Dat Sainte-Victoire aan de appellation Côtes de Provence mag worden toegevoegd, geeft aan dat ook de overheid de kwaliteit erkent.
Download afbeelding More information
* Box of 6 bottles
Beschrijving
Château Gassier ligt in het hart van de Arc Vallei ten oosten van Aix-de-Provence. De wijngaard ligt op 400 meter hoogte en is ideaal gesitueerd; in het noorden beschermd door La Montagne Sainte-Victoire, door het Massif de Regagnas in het zuiden en Les Monts Aureliens in het oosten. Baron Georges Gassier, die samen met zijn vader de wijngaarden beheert, is de vijfde generatie van de familie. De wijngaarden van Château Gassier beslaan zo'n 40 hectaren waar meerdere terroirs voorkomen. Als eerbetoon aan de schitterende terroir (klei en kalkhoudende kiezelsteen) in combinatie met de bijzondere ligging heeft de familie Gassier deze wijn Le Pas du Moine (Monnikspad) genoemd. Een verwijzing naar het voetpad over de zuidelijke helling van La Montagne Sainte-Victoire. Dat Sainte-Victoire aan de appellation Côtes de Provences mag worden toegevoegd,geeft aan dat ook de overheid die bijzonderheid en kwaliteit erkent. De druiven worden 's nachts geplukt, zij zijn dan nog koel, en de most vergist op een temperatuur tussen de 14 en 18 graden waardoor de fraicheur optimaal behouden blijft. De kleur is zalmroze, een tegelijkertijd subtiele als intense neus van exotisch fruit en citrus waarbij de smaak, kniperend en rond, aansluit met rood fruit. Een droge rosé gevat in een mooie structuur en prachtig in balans. Geheel op dronk en bij voorkeur te drinken binnen drie jaar na de oogst. Serveertemperatuur 10 - 12 graden. Een fantastische maar ook schitterende omlijsting van Mediterraanse en Aziatische gerechten.
Detailed information
Alcohol percentage
13%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
De wijngaard ligt op 400 meter hoogte en is ideaal gesitueerd bij La Montagne Sainte-Victoire.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Provence
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een droge rosé met een intense neus van exotisch fruit en citrus. De smaak is knisperend en rond met een mooie structuur en prachtige balans.
Wijn/Spijs combinatie
Aperitief, Mediterraanse en Aziatische gerechten zoals sushi en roergebakken rundvlees.
Leeftijd wijnstok
18 jaar oud.
Opbrengst
50 hl /ha.
Rijping
De jonge rosé wordt gelagerd in RVS tot aan de botteling in het voorjaar na de oogst.
Potentiele ontwikkeling
3 jaar.
Bodem type
Klei, kalkhoudende kiezelsteen en zand.
Druivensoort
grenache noir, syrah
Jaar
2016