M. Chapoutier Lubéron "La Ciboise" Rouge

Artikelnummer
46356
Intens, fonkelend en helder granaatrood van kleur. Complex en delicaat bouquet met kruidige tonen (nootmuskaat en peper) en zwart fruit als bosbessen, bramen en zwarte bessen. De fraaie impressies zetten zich voort in de smaak en de aanwezige rijpe tannines zorgen voor een krachtige structuur. Michel Chapoutier is één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Bijzonder is ook het etiket dat voorzien is van braillepuntjes voor visueel gehandicapten.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Het wijngebied Côtes du Lubéron wordt gevormd door 36 gemeenten die aan weerszijden van Montagne du Lubéron liggen. De bergrug rijst tot meer 1100 meter hoogte en werd met zijn omgeving geheel tot natuurpark verklaard. De oppervlakte bestrijkt ongeveer een derde van het departement Vaucluse. In 1988 kreeg de wijnstreek de Appellation Controlée Côtes du Lubéron, tegenwoordig simpelweg afgekort tot "Lubéron". Michel Chapoutier is visionair en pionier op het gebied van de biodynamische wijnbouw en één van Frankrijk's meest gerespecteerde wijnmakers. Hij bracht de reputatie van het familiebedrijf naar de top van de Rhône. In de vakpers wordt hij wel een levende legende genoemd. Wijngoeroe Robert Parker waardeerde in de afgelopen paar jaar vijf van zijn wijnen met de maximale score van 100 punten! Bijzonder zijn ook de etiketten die voorzien zijn van braillepuntjes voor visueel gehandicapten. La Ciboise Rouge (er is ook een aantrekkelijke Blanc) wordt in 2 tot 3 weken op traditionele wijze gevinifieerd waarna de wijn zo'n 9 tot 12 maanden in het fust rijpt op zijn lie wat het latere bouquuet en smaak zeer ten goede komt. Als proefnotitie noteerden wij: Intens, fonkelend en helder granaatrood van kleur. Complex en delicaat bouquet met kruidige tonen (nootmuskaat en peper) en zwart fruit als bosbessen, bramen en zwarte bessen. De fraaie impressies zetten zich voort in de smaak en de aanwezige rijpe tannines zorgen voor een krachtige structuur.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Aan de voet van het Montagne du Lubéron.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Cotes du luberon
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Krachtige rode wijn van meesterwijnbouwer Michel Chapoutier. Complex en delicaat bouquet, kruidig en zwart fruit als bosbessen, bramen en zwarte bessen dat zich in de smaak voortzet
Wijn/Spijs combinatie
Bij voorgerechten van charcuterie, saucisson, paté. Gegrild gevogelte.
Rijping
De wijn wordt 9 tot 12 maanden gerijpt op de fijne "Lie" in vaten.
Potentiele ontwikkeling
2 tot 3 jaar.
Bodem type
Verzameling van scree (talus), gebroken rots delen op zanderige kleigrond aan de voet van het Lubéron gebergte.
Druivensoort
grenache noir, syrah
Jaar
2016