Beringer Luminus

Artikelnummer
45856
Geconcentreerde mineraliteit en levendig fruit met impressies van citroenschil en een rokerige zweem. Een elegante structuur met voornaam rond mondgevoel wordt afgerond met een zuivere, zijdezachte afdronk.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Luminus betekent "licht" in het Latijn en Luminus staat hier symbool voor de schittering en glans van deze Chardonnay. Zoals de helderheid en zuiverheid die de naam oproept, zo is de Chardonnay uit het Oak Knoll district bekend om zijn ongewone concentratie. Wijnmaker Laurie heeft altijd de Chardonnay van onze Big Ranch Vineyard bewonderd om zijn elegantie en balans. Met ingang van het oogstjaar 2012 debuteerde deze karakteristieke wijn onder de naam Luminus. Bij de oogst werd elk perceel chardonnay apart gevinifieerd waarbij de most op eiken vaten (Frans en 20% nieuw) werd gefermenteerd. Aansluitend onderging 25% van het volume een malolactische gisting. Om de week vond b√Ętonnage plaats waarbij de lie door de jonge wijn werd geroerd om zo de subtiele impressies van het eikenhout te integreren en een verfijnde structuur te ontwikkelen. Laurie focuste op een wijn die een perfect voorbeeld zou zijn van de unieke karakteristieken van een Oak Knoll Chardonnay op het hoogste niveau en bereikte dat met de finale blending na 10 maanden rijping op fust. Proefnotities: Geconcentreerde mineraliteit en levendig fruit met impressies van citroenschil en een rokerige zweem. Een elegante structuur met voornaam rond mondgevoel wordt afgerond met een zuivere, zijdeachtige afdronk.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14.5%
Land
Verenigde Staten van Amerika
Ligging wijngaard
Big Ranch Vineyard, Oak Knoll District. In de vallei van het zuidelijk deel van Napa Valley.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Napa Valley
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Mineraliteit en levendig fruit met impressies van citroenschil en een rokerige zweem. Elegant en metvoornaam rond mondgevoel, afgerond met een zuivere, zijdeachtige afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Kreeft, vis, kalfs- en varkensvlees, gevogelte (kip, kalkoen, parelhoen, tamme eend) en kaas (romige witschimmelkazen zoals Brie en Chaource).
Rijping
10 maanden rijping op Frans Eiken fusten waarvan 20% nieuw.
Bodem type
Bijzonder divers: in totaal zijn er 33 verschillende bodemsoorten vastgesteld in Napa Valley.
Druivensoort
chardonnay
Jaar
2013