Maison le Bosquet Blanc

Artikelnummer
7000017119
Verfrissend en dorstlessend droog. Met aroma's van citrusfruit en lichtkruidige tonen. Vermentino zorgt voor die kruidigheid en een vleugje bloesem. Chardonnay maakt hem fruitig en geeft hem iets ronds. Zonnig en zomers!
Omschrijving
Maison le Bosquet is een Vin de Pays d'Oc van Domain Robert Vic te Vias. De wijngaarden liggen in het zuiden van Frankrijk, daar waar de Middellandse Zee de bocht richting Spanje neemt. Warme zon, verkoelende zeewind en een tamelijk arme bodem die voor een deel uit vulkanische grond bestaat, vormt het terroir voor het trio rood, wit en rosé van Maison le Bosquet. Deze frisfruitige, lichtkruidige witte wijn wordt van vermentino en chardonnay gemaakt. Hij is dorstlessend droog en heeft het opwekkende toontje van citroen en limoen in de afdronk.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Ja
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Maison le Bosquet is een van de Vin de Pays d'Oc van Domaines Robert Vic. Dit huis heeft wijngaardenin en rond Vias. Deze kustplaats ligt in de Languedoc, daar waar de middellandse zee de bocht naar Spanje neemt. Relatief veel zonuren gecombineerd met de verkoelende wind vanuit zee en een gedeeltelijk vulkanische bodem vormen hier het terroir.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Languedoc
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Maison le Bosquet Blanc
Wijn/Spijs combinatie
Terras- en aperitiefwijn Borrelhapjes, tapas, antipasti Salades: tomaat met mozzarella, aspergesalade, groene salade met geitenkaas, Griekse salade Garnalen, inktvis(ringen), gebakken mosselen Geroosterde vis
Druivensoort
chardonnay, vermentino
Jaar
2020