Laroche Mas La Chevalière Blanc, Chardonnay

Artikelnummer
46400
Een fonkelende, lichtgele wijn in een droge stijl. De wijn wordt gemaakt van de chardonnay die hem zijn ingetogen frisse fruitigheid en ronde structuur geeft. De korte houtlagering maakt de afdronk smeuïg en licht kruidig. Een rijk aperitief en een aanrader bij geroosterde vis en salades.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Mas la Chevalière is de naam van de wijngaard waar Michel Laroche zijn druiven voor de Laroche Vin de Pays d'Oc verbouwt. De Mas la Chevalière Blanc wordt gemaakt van de chardonnay die zorgt voor de ronde stijl en een ingetogen frisse fruitigheid. Het vleugje kruidigheid komt van het eikenhouten vat waarop de wijn een korte tijd heeft gelagerd. Een wijn die geserveerd kan worden als een rijk aperitief, maar het vooral heel goed doet als begeleider van geroosterde vis, teriyaki van zalm en bij sushi met sojadip.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Mas la Chevalière is de naam van de wijngaard in de Languedoc waar Michel Laroche zijn druiven voor de Laroche Vin de Pays d'Oc verbouwt.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Languedoc/Roussillon
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een fonkelende, lichtgele, droge wijn met een frisse, fruitige smaak en geurige florale aroma's.
Wijn/Spijs combinatie
Als aperitief. Bij salades met garnalen of lichtbelegen kaas, bij geroosterde vis, oosterse gerechten met vis, kip en/of groenten, pastasalade.
Leeftijd wijnstok
20 jaar.
Opbrengst
45 hl/ha.
Rijping
6 maanden op RVS.
Potentiele ontwikkeling
3 tot 5 jaar.
Bodem type
Rijke bodems met klei en kalkzandsteen.
Druivensoort
chardonnay
Jaar
2014