Penfolds MAX's Shiraz Cabernet

Artikelnummer
45854
Diep karmozijnrood van kleur, een complex bouquet met impressies van kersen, salie en laurier. In de smaak bessen en kruiden in fraaie harmonie met tonen van panna cotta. Soepele tannines en het zorgvuldig gebruik van eiken zorgen voor een afdronk met een stevige grip. Van 2017 tot 2022 is de wijn optimaal op dronk en daarna, mits goed bewaard nog zeker zo'n 5 jaar houdbaar.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Max's Shiraz Cabernet is een eerbetoon aan Max Schubert die in de periode tussen 1948 en 1975 Chief Winemaker bij Penfolds was. Als ontwikkelaar van de wereldberoemde Penfolds Grange is hij inmiddels een legende. Na vinificatie rijpt de jonge wijn 12 maanden op (10% nieuw) Frans en Amerikaans eiken fusten. Proefnotities: Diep karmozijnrood van kleur, een complex bouquet met impressies van kersen, salie en laurier. In de smaak bessen en kruiden in fraaie harmonie met tonen van panna cotta. Rijpe tannines en het zorgvuldig gebruik van eiken zorgen voor een afdronk met een stevige grip. Van 2017 tot 2022 is de wijn optimaal op dronk en daarna, mits goed bewaard nog zeker zo'n 5 jaar houdbaar.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14.5%
Land
Australië
Ligging wijngaard
Geselecteerde percelen met een uitstekende ligging t.o.v. de zon in Padthaway, McLaren Vale Barossa Valley, Upper Adelaide en Wrattonbully.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Adelaide
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Diep donkerrood van kleur, een complex bouquet van kersen, salie en laurier. In de smaak bessen en kruiden met tonen van panna cotta. Fraaie tannines zorgen voor een stevige grip.
Wijn/Spijs combinatie
Een perfecte begeleider van gebakken of gebraden rood vlees en wild. Alle vlees van de barbecue, stoofschotels met allerlei soorten vlees. Ook harde kazen, blauwader en gerookte kazen laten zich graag door deze wijn omlijsten.
Leeftijd wijnstok
Varierend van leeftijd.
Rijping
Na vinificatie rijpt de jonge wijn 12 maanden op (10% nieuw) Frans en Amerikaans eiken fusten.
Potentiele ontwikkeling
Van 2017 tot 2022 is de wijn optimaal op dronk en daarna, mits goed bewaard nog zeker zo'n 5 jaar houdbaar.
Bodem type
In de genoemde streken waaruit de druiven zijn geselecteerd voor het vervaardigen van Max, treffen we een grote variëteit van bodem aan. Van de arme zand en leemgrond in Barossa tot de kalksteen in Padthaway. Rood bruine zandige leem in McLaren Vale en terra rossa in Wrattonbully. Vergeet niet dat Australie het oudste continent ter wereld is met de e grootste grondsoorten waar de "oude wereld" vandroomt.
Druivensoort
cabernet sauvignon, shiraz
Jaar
2014