Menetou Salon Le Prieure

Artikelnummer
46414
De Sauvignon druif brengt in de Loire onder een aantal appellations witte wijnen voort met intensieve aroma's. Het dorpje Menetou Salon ligt tussen Bourges en het bekende Sancerre en zijn wijnen doen veelal niet onder voor die van de bekende buurtgemeentes. In het algemeen zijn ze wel aantrekkelijker geprijsd. Menetou Salon Le Prieure is een witte aromatische strakdroge wijn met veel ananas en honing in geur en smaak. Een frisse wijn met aansprekende afdronk.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
De Sauvignon-druif is sinds jaar en dag heer en meester langs de Boven Loire. Zijn faam aldaar heeft er toe geleid dat de druif nu overal ter wereld met wisselend resultaat is aangeplant. In de Loire brengt hij onder een aantal appellations witte wijnen voort met intensieve aroma's. Het dorpje Menetou Salon ligt tussen Bourges en het bekende Sancerre en zijn wijnen doen veelal niet onder voor die van de bekende buurtgemeentes. In het algemeen zijn ze wel aantrekkelijker geprijsd. Menetou Salon Le Prieure is een witte aromatische strakdroge wijn met veel ananas en honing in geur en smaak. Een frisse wijn die ook appeleert in de afdronk.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Het dorpje Menetou Salon ligt tussen Bourges en het bekende Sancerre.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Loire
Seal / afsluiting
KURK
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Witte aromatische strakdroge wijn met veel ananas, appel en honing in geur en smaak en een aantrekkelijke afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Geschikt als aperitief, maar zeker ook goed bij gegrilde vis, schaal- en schelpdieren, wit vlees en -klassiek- bij geitenkaas.
Druivensoort
sauvignon blanc
Jaar
2016