Bouchard Père & Fils Monthélie Les Duresses Premier Cru

Artikelnummer
45673
Deze wijn heeft een donker robijnrode kleur met purperen tinten. Een intens bouquet met tonen van zwart fruit als kersen en cassis, mokka en lichte eiken hinten. Fruitige en vlezige smaak, met een structuur van verfijnde tannines.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Het dorp Monthélie is niet zo bekend als zijn beroemde buurgemeenten Volnay en Meursault. Toch dateren de eerste sporen van wijngaarden hier al vanaf de 9e eeuw. Volnay heeft de naam producent te zijn van mooie rode Bourgogne, dat ook fijne rode wijnen gemaakt worden in Monthélie is minder bekend. Vanuit het dorp Monthélie naar het westen kijkend, valt meteen de Premier Cru wijngaard "Les Duresses" op. De bodem is er kalksteenhoudend met klei, mergel en een kiezelachtige ondergrond. Domaine Bouchard Père & Fils heeft 1,72 ha van de in totaal 6,72 ha grote Les Duresses wijngaard in eigendom. Depinot noir is in Les Duresses heersend. De oogst is handmatig en na sortering van de trossen vindt, afhankelijk van de vintage, gedeeltelijke of gehele ontsteling plaats alvorens de vinificatie. Rijping geschiedt op Frans eiken vaten, waarvan een groot deel nieuw. Proefnotities; donker robijnrode kleur met purperen tinten. Een intens bouquet met tonen van zwart fruit als kersen en cassis, mokka en lichte eiken hinten. Fruitige en vlezige smaak, met een structuur van verfijnde tannines.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
In Monthelie, Côte de Beaune en Côte d'Or, waar de bodemstructuur meer klei dan kalksteen is.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Bourgogne
Seal / afsluiting
KURK
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
De wijn heeft een krachtig bouquet met veel aroma's van rode en zwarte bessen. In de smaak gaan structuur en volheid op een charmante wijze samen.
Wijn/Spijs combinatie
Combineert mooi bij kwartel, kip en duif.
Leeftijd wijnstok
10 tot 40 jaar oud.
Opbrengst
45 hl/ha.
Rijping
Rijping geschiedt op Frans eiken vaten, waarvan een deel nieuw.
Potentiele ontwikkeling
5 tot 7 jaar.
Bodem type
Kalksteen houdend met klei en mergel.
Druivensoort
pinot noir
Jaar
2014