Henry Fessy Moulin-à-Vent

Artikelnummer
45633
De wijn valt op door zijn volle kleur en zijn gulle, complete en krachtige smaak met een zachte fruitigheid. Heeft voldoende ruggengraat om 5 tot 10 jaar mee te gaan, terwijl hij ook in zijn jeugd al verrukkelijk is. Henry en Serge Fessy vormen de derde generatie van het huis Henry Fessy en bezitten een kleine 3 hectare in deze appellation.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Zonder twijfel is Moulin-à-Vent de koning van de Crus de Beaujolais. De wijnen hebben een zeer mannelijke natuur en een kracht en kaliber die haast meer Bourgogne zijn dan Beaujolais. Maar naast zijn koninklijke kracht vertoont Moulin-à-Vent toch altijd iets van de speelsheid die men terugvindt in elke ware Beaujolais. Moulin-à-Vent ontleent zijn kwaliteiten aan een bijzondere ondergrond. Want naast graniet treft men hier mangaan aan, een bros metaal dat gebruikt wordt om staal te versterken. De naam dankt Moulin-à-Vent aan een hoog bejaarde windmolen die midden in het district staat. Het is de laatste, overigens niet meer werkende, graanmolen van de Beaujolais. Henry Fessy begon in 1888 als négociant in St. Jean d'Ardières, aan de voet van de Mont Brouilly, en inmiddels staat de derde generatie aan het roer. Bij de 100e verjaardag van het familiebedrijf besloten de broers Henry en Serge Fessy hun weelderige snor tot onderdeel van het logo en etiket te maken. Het wijngaardbezit van de familie Fessy in de Moulin-à-Vent bedraagt een kleine 3 hectare. In hun werkwijze huldigen beide broers de traditionele benadering; er wordt met de hand geoogst en bij vinficatie wordt gestreefd naar expressief, aantrekkelijk fruit in harmonie met soepele tannines. Na een rijping van 7 tot 10 maanden op vat vindt de botteling plaats. De wijn valt op door zijn volle kleur en zijn gulle, complete en krachtige smaak met een zachte fruitigheid. Heeft voldoende ruggengraat om 5-10 jaar mee te gaan, terwijl hij ook in zijn jeugd al verrukkelijk is.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Land
Frankrijk
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Beaujolais
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Koning van de Crus de Beaujolais met een kracht enkaliber die haast meer Bourgogne zijn dan Beaujolais. Volle kleur, gulle, complete en krachtige smaak met een zachte fruitigheid.
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk bij slakken en salades. Maar ook bij koude en gegrilde worstsoorten, hammen en vleespatés. Ook een prima begeleider van rundvlees, lamsvlees, kalfsvlees en varkensvlees. En bij kaas; geitenkaas en jonge of belegen Edammer.
Druivensoort
gamay
Jaar
2014