Finca Museum Museum Real Reserva, Cigales

Artikelnummer
46060
Krachtig en kruidig met de smeuïge, fruitige smaak van bosbessenconfiture en gewelde zwarte pruim. De kruidigheid, met aroma's van specerijen en ook kokos, is afkomstig van de vaten van Frans eikenhout waarop de Reserva 2 jaar heeft gerijpt. Karafferen en in grote glazen schenken helpt om de wijn ten volle tot zijn recht te laten komen.
* Box of 6 bottles
Beschrijving
Cigales, de streek ten westen van Ribera del Duero, had naam vanwege zijn fruitige rosé gemaakt van de tinta del país aangevuld met witte druivensoorten. Barón de Ley, een riojaproducent, was op zoek naar nieuwe wijngaarden en besloot in Cigales van de tinta del país rode kwaliteitswijn te maken. Dat bleek te kunnen. Hij richtte in 1997 Bodega Museum op en bracht in 1999 zijn eerste wijn op de markt. De stijl is modern Spaans. Dit houdt in dat het frisse van rijp rood fruit met de zwoele tonen van lagering op hout worden gecombineerd. In deze Reserva, die 2 jaar hout heeft gehad, wordt het jamachtige, smeuïge fruit pittig aangevuld met aroma's van kokos en specerijen. Deze dinerwijn wordt niet of nauwelijks gefilterd waardoor er depot in kan voorkomen.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14.5%
Land
Spanje
Ligging wijngaard
Cigales ligt, grofweg aangegeven, tussen Ribera del Duero en de Portugese grens in. Op 700 à 800 meter hoogte staan de wijnstokken aangeplant. De oudere wijngaarden bestaan uit klei en kalk met een toplaag van grof grind. De keien houden de warmte van overdag vast en geven die in de koele nacht af waardoor de ontwikkeling van de druif gelijkmatig verloopt.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Cigales
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
In deze krachtige houtgelagerde Reserva worden de pittige tonen van specerijen en het zwoele van kokos aangevuld met het smeuïge van gewelde pruim en bosvruchtenconfiture.
Wijn/Spijs combinatie
Wild Geroosterde entrecote met kruidenboter of saus Geroosterd rood vlees
Druivensoort
tempranillo
Jaar
2012