DOW's Nirvana Reserva Port

Artikelnummer
43102
De DOW's Nirvana Reserve Port is speciaal gemaakt om te drinken bij pure chocola. Het is een ruby-stijl port met aroma's van rozen en viooltjes. De port heeft heerlijk zachte tannines, rijp en intens fruit met wat bramen. Samen met The Flanders Taste Foundation Belgium, heeft DOW's de ultieme port ontwikkeld om te drinken bij pure chocola. DOW's Nirvana past vrijwel bij elke pure chocola, maar de mooiste combinaties zijn te maken met pure chocola uit Ecuador, Peru, Uganda en Costa Rica met 60 - 75% cacao.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
De familie Symington is één van de vooraanstaande Engelse portfamilies, met een lange geschiedenis in de streek. DOW's stamt uit 1798, het bedrijf werd in 1882 gekocht door de huidige eigenaar, de familie Symington. De lodges, opslagplaatsen voor de ports die op het domein rijpen, liggen in Vila Nova de Gaia aan de Douro, recht tegenover de stad Porto. Het merendeel van de druiven die gebruikt worden voor DOW's port, komen van de Quinta's (wijnboerderijen) in de omgeving van het plaatsje Piñhao. Dit staat bekend om de productie van schitterende, geconcentreerde port. De nieuwste aanwinst heet Nirvana, een port die speciaal is gemaakt om te drinken bij pure chocola. Het is een ruby-stijl port met aroma's van rozen en viooltjes. De port heeft heerlijk zachte tannines, rijp en intens fruit met wat bramen. DOW's is bij de ontwikkeling van deze port de samenwerking aangegaan met The Flanders Taste Foundation Belgium. Samen met een Michelin Ster kok, een sommelier en chocolatier, heeft DOW's de ultieme port ontwikkeld en de beste combinatie gezocht met pure chocola. DOW's Nirvana Reserve Port past vrijwel bij elke pure chocola, maar de mooiste combinaties zijn te maken met pure chocola uit Ecuador, Peru, Uganda en Costa Rica met 60 - 75% cacao.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
20%
Land
Portugal
Ligging wijngaard
Douro Vallei.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Douro
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.5l
Wijnkaart omschrijving
Een ruby-stijl port met aroma's van rozen en viooltjes. Heerlijk zachte tannines, rijp en intens fruit. Gemaakt om te drinken bij pure chocola met 60-75% cacao.
Wijn/Spijs combinatie
DOW's Nirvana Reserve Port past vrijwel bij elke pure chocola, maar de mooiste combinaties zijn te maken met pure chocola uit Ecuador, Peru, Uganda en Costa Rica met 60-75% cacao.
Druivensoort
blend