Orvieto Classico

Artikelnummer
45467
De turfsteenhoudende bodem geeft hier een lichtgeel gekleurde wijn met een unieke geur die door kenners zeer wordt gewaardeerd, en een karakteristieke smaak met een aangenaam klein "amandelbittertje".
Download afbeelding Meer informatie
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Het begon in 1877 toen de broers Ilario en Leopoldo Ruffino samen een wijnbedrijf begonnen. Zij bouwden 40 jaar lang aan de stevige basis van 'The Tuscan Estates of Ruffino'. In eerste instantie was het de constante en weergaloze kwaliteit van deze wijn die zorgde voor de wereldwijde faam van 'Ruffino Orvieto Classico'. Ruffino's Orvieto Classico is populair onder wijnliefhebbers over de hele wereld. Orvieto Classico is een knisperend droge, lichte witte wijn, waarvan de veelzijdigheid maakt dat het één van de meest populaire typen is van Ruffino. Orvieto Classico is een traditionele Italiaanse wijn van exceptionele kwaliteit en distinctie. Orvieto Classico heeft een lichte strogele kleur, een fris, delicaat aroma, waarin hinten van wilde bloemen en klaver zich vermengen met hinten van groene appelen en reine claudes. Het is een frisse, harmonieuze wijn met een krachtige body en een afdronk van citrusfruit. De afdronk is perfect in balans, lang en droog.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Land
Italië
Ligging wijngaard
Umbrië, ten zuiden van Florence.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Umbria
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Lichtgeel gekleurde wijn met een unieke geur. Een karakteristie smaak met een aangenaam klein amandelbittertje.
Wijn/Spijs combinatie
Het is een uitstekend aperitief en tevens geschikt om te drinken bij voorgerechten, soepen, zeevisgerechten of witte vleessoorten.
Druivensoort
canaiolo bianco, grechetto, trebbiano toscano, verdello
Jaar
2015