Valdespino Pedro Ximenez El Candado

Artikelnummer
43914
De El Candado is zo'n superfijne en mythische wijn dat ooit één van de familieleden besloot dat het vat waarin deze bijzondere wijn bewaard werd met een hangslot afgesloten moest zijn. Vanuit die traditie is nu elke fles van deze hooggewaardeerde Pedro Ximenez ook met een Candado (hangslot) uitgerust. Donker mahoniekleur. Noten, rozijnen, vijgen en dadels, chocola, intens zoet en prachtig complex in de geur. De smaak is heel zacht en fluweling met tonen van pruimen en een lange afdronk.
* Doos van 12 flessen
Beschrijving
De rijpgeoogste Pedro Ximenez druiven worden eerst minimaal twee weken zongedroogd. De El Candado is zo'n superfijne en mythische wijn dat ooit één van de familieleden besloot dat het vat waarin deze bijzondere wijn bewaard werd met een hangslot afgesloten moest zijn. Vanuit die traditie is nu elke fles van deze hoog gewaardeerde Pedro Ximenez ook met een Candado (hangslot) uitgerust. Donker mahoniekleur. Noten, rozijnen, vijgen en dadels, chocola, intens zoet en prachtig complex in de geur. De smaak is heel zacht en fluwelig met tonen van pruimen en een lange afdronk.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
17%
Land
Spanje
Ligging wijngaard
In DO Jerez.
Verpakkingshoeveelheid
12
Regio
Jerez
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.375l
Wijnkaart omschrijving
Zachte en fluwelige sherry met tonen van pruimen en een lange afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Een perfecte dessertwijn bij notentaart en desserts met karamel, dadels, noten, nougat, gedroogde vijgen en geconfijt fruit. Ook mooi bij blauwe kazen.
Opbrengst
11.428 kg/ha.
Rijping
Meer dan 10 jaar.
Potentiele ontwikkeling
2 jaar.
Bodem type
Albariza, kalkhoudende carbonaat en klei.
Druivensoort
pedro ximenez