Hamilton Russell Pinot Noir, Hemel en Aarde Valley

Artikelnummer
45659
Deze Pinot Noir die als beste van Zuid- Afrika wordt beschouwd, is enigszins ingetogen en heeft complexe fruitaroma's en impressies van aardse tonen. De smaak is intens met fijne tannines en een goed nablijvende afdronk.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Tim Hamilton Russell, de grondlegger van wijnhuis Hamilton Russell, koos in tegenstelling tot de meeste producenten in de nieuwe wereld, voor terroir. Hij wilde in het relatief koele Walker Bay, 3km van Atlantische Oceaan, die variëteiten verbouwen die excellente wijnen konden leveren, waarin je de specifieke herkomst herkent. De Pinot Noir is een wijn die 9 maanden op vat heeft gelegen en daarna een malolactische fermentatie is ondergaan. Deze Pinot Noir die als beste van Zuid- Afrika wordt beschouwd, is enigszins ingetogen en heeft complexe fruitaroma's en impressies van aardse tonen. De smaak is intens met fijne tannines en een goed nablijvende afdronk.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14%
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
De druiven waar deze wijn van gemaakt is groeien in Walker Bay, waar een koel zeeklimaat heerst en de grond steenachtig en rijk aan klei is. In het algemeen zijn de opbrengsten klein, circa 35hl/ha en de filosofie van Hamilton Russell om de bodemsoort in hun wijnen tot uitdrukking te laten komen, geeft de wijn een zekere geslotenheid, tannines en een langera afdronk om de kracht en zachtheid van deze Pinot Noir in evenwicht te brengen.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Walker bay
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Licht en fruitige Pinot Noir. Zacht en zoet. Hij vertoont hinten van zijn prachtige oorspronkelijke karakter.
Wijn/Spijs combinatie
Lekkere wijn bij sappig rood vlees en geroosterd vlees.
Opbrengst
17,95 hl/ha.
Rijping
100% van de wijn op Frans eikenhout.
Potentiele ontwikkeling
4-8 jaar.
Bodem type
Steenachtige, kleirijke, leisteen afgeleide bodem.
Druivensoort
pinot noir
Jaar
2016