Castillo de Molina Pinot Noir Reserva

Artikelnummer
46115
Pinot Noir is als wijn geliefd, maar bij de wijnboer een druif die moeilijk succesvol is te verbouwen. Door de nabijheid van de Stille Oceaan die een verkoelend effect heeft en aan de oostkant de hoge toppen van de Andes die 's nachts de temperatuur flik doen dalen, is hier een geschikt klimaat voor de Pinot Noir. De druif kan hierdoor heel goed zijn aroma's ontwikkelen. Door de houtrijping wint de wijn aan complexiteit. In de geur zijn confiture en aardbeien te herkennen. De smaak is mooi rijp met aardse tonen en vanille.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
San Pedro is de naam van het wijnbedrijf dat de Castillo de Molinawijnen maakt. Het werd in 1865 door de broers Bonifacio en Jose Gregorio Correa Albano opgericht en was één van de eerste wijnbedrijven die Chileense wijn exporteerde. Tegenwoordig is het onderdeel van de VSPT Wijngroep (Viña San Pedro Tarapacá) die qua omvang de tweede is in wijnexport uit Chili. Het bedrijf en een belangrijk deel van de wijngaarden bevinden in Molina in de Curicó Vallei. In de oude kelder die dateert van de oprichting rijpen de Reserva's. In totaal bezit San Pedro 2700 ha wijngaarden, die zich naast Curicó o.a. bevinden in Elqui, Casablanca, Maule en Cachapoal. Castillo de Molina maakt een succesvolle Pinot Noir. Het fruit is mooi rijp als de druiven handmatig worden geoogst. Eerst vindt er een maceratie van 5 dagen plaats. Na de vinificatie volgt een rijping op Frans eiken vaten gedurende 10 maanden, 1/3 op nieuw vaten, 1/3 op 1 jaar oude vaten en de rest op vaten van 2 jaar oud. De kleur van de wijn is helder robijn rood. In de geur zijn confiture en aardbeien te herkennen. De smaak is mooi rijp met aardse tonen, structuur en vanille.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14%
Land
Chili
Ligging wijngaard
Beschermd door de heuvelrug langs de kust heeft Curicó Valley een ideaal klimaat voor wijnbouw. De bodem heeft een vulkanische oorspring met alluviale afzettingen vanuit de Andes.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Curicó Valley
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Door de houtrijping wint deze wijn aan complexiteit. In de geur zijn confiture en aardbeien te herkennen. De smaak is mooi rijp met aardse tonen en vanille.
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk bij kalfsvlees en rood vlees en harde kazen.
Druivensoort
pinot noir
Jaar
2015