Drostdy-Hof Pinotage

Artikelnummer
45518
De donkerpaarse Drostdy-Hof Pinotage geurt naar rijpe rode bessen, gestoofde pruimen en vanille. Het is een ferme, middelzware wijn met een frisse afdronk die prima past bij een Kaapse braai en een Hollandse barbecue.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Wijnhuis De Drostdy-Hof, een voormalig gerechtshof uit de negentiende eeuw, ligt bij de plaats Tulbagh op 120 km van Kaapstad. De Drostdy-Hof-wijnen vallen onder de appellatie - Wine of origin - Coastal Region/West-Kaap. De druiven komen vooral uit Paarl en omgeving. De ontsteelde druiven gisten vier dagen met schil en worden vervolgens geperst. Het sap gist zonder schillen verder waardoor de hoeveelheid tannine beperkt blijft. Na de malolactische gisting rust de wijn negen maanden op roestvrijstalen vaten met eikenhouten staven. Het gedoseerde contact met eikenhout maakt dat het fruit behouden blijft en dat de wijn tegelijkertijd complexer, ronder en kruidiger wordt. Een ferme, fruitige eetwijn.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
De Drostdy-Hof Pinotage bestaat voor 100% uit de enige inheemse Zuid-Afrikaanse vari√ęteit: de pinotage. De druiven komen van wijngaarden in Helderbeerg, Bottelary en Agter-Paarl. De druiven worden begin februari geoogst.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Western Cape
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een donkerpaarse, ferme, fruitige wijn waarin naast rijp fruit ook het kruidige van specerijen voorkomt. Voor aan tafel.
Wijn/Spijs combinatie
Een ferme, fruitige, spicy wijn voor bij een Kaapse braai, barbecue, geroosterd en gegrilleerd vlees, stoofschotels met groenten en/of vlees, kip tandoori, souvlaki, (vegetarische) lasagne en groenten uit de wok.
Druivensoort
pinotage
Jaar
2016