Weingut Sankt Annaberg Promptus Riesling No.6

Artikelnummer
46130
Door de positie, op 355 meter is Sankt Annaberg het hoogst gelegen wijngoed in de Pfalz, zijn de nachten koeler en duurt de rijpingsperiode langer wat resulteert in het bijzondere fruitige krakter van de wijnen waarbij de terroir van rode zandsteen en leisteen zorgt voor kracht, elegantie en fijne minerale structuur. Intens bouquet van steenfruit, geconfijte gember, witte bloesems en in de mond een prachtig spel tussen frisse zuren en delicaat fruit dat beslist niet weeïg overkomt.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
De Pfalz is Duitslands warmste en zonnigste wijngebied. Victoria Lergenmüller van Weingut Sankt Annaberg maakt deel uit van een nieuwe generatie wijnbouwers die met productie van klassewijnen de reputatie van de streek ingrijpend heeft veranderd. Met haar uitspraak "Wijn is mijn leven en de Riesling is mijn koning" verwoordt zij haar passie en is zij verantwoordelijk voor de topwijnen van dit wijndomein dat in het midden van Haardtrand-Paltserwoud ligt aan de rand van de 600 meter hoge Teufelsberg boven het pittoreske dorp Burrweiler. De nabijgelegen Sankt Annakerk geniet bekendheid als pelgrimsoord en is naamgever van het ruim 7 hectare grote wijngoed waarvan 3 hectare beplant is met riesling. De terrassen waarop de druiven zijn geplant liggen ideaal op het zuiden en zuid-oosten. Door de positie, op 355 meter is Sankt Annaberg het hoogstgelegen wijngoed in de Pfalz, zijn de nachten koeler en duurt de rijpingsperiode langer wat resulteert in het bijzondere fruitige karakter van de wijnen waarbij de terroir van rode zandsteen en leisteen zorgt voor kracht, elegantie en fijne minerale structuur. Proefnotities: Intens bouquet van steenfruit, geconfijte gember, witte bloesems en in de mond een prachtig spel tussen frisse zuren en delicaat fruit dat beslist niet weeïg overkomt. De wijn is geheel op dronk en, mits goed bewaard, houdbaar tot 8 à 10 jaar na de oogst.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
11.5%
Land
Duitsland
Ligging wijngaard
Aan de rand van de 600 meter hoge Teufelsberg. Door de ligging, op 355 meter is Sankt Annaberg het hoogst gelegen wijngoed in de Pfalz. De terrassen waarop de druiven zijn geplant liggen ideaal op het zuiden en zuid-oosten.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Rheinpfalz
Seal / afsluiting
KURK
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Intens bouquet van steenfruit, geconfijte gember, witte bloesems en in de mond een prachtig spel tussen frisse zuren en delicaat fruit dat beslist niet weeïg overkomt.
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk als apéritief met een amuse en daarnaast een uitstekend begeleider van Aziatische gerechten en verfijnde kazen.
Leeftijd wijnstok
45 jaar
Opbrengst
30 hl
Potentiele ontwikkeling
Op dronk, ontwikkelt zich nog bij verdere rijping en houdbaar tot 8 à 10 jaar na de oogst.
Bodem type
Terroir van rode zandsteen en leisteen
Druivensoort
riesling
Jaar
2014