Alvaro Palacios Propiedad Rioja

Artikelnummer
43781
De Propiedad Rioja is afkomstig uit de 5 beste percelen van La Montesa. De terroir is het vertrekpunt en omdat Palacios Garnacha kwalitatief de beste druif vindt, wordt alleen deze gebruikt. De zoektocht is de beste wijn te maken, eigenzinnig en compromisloos. 14 maanden in Allier eiken vaten. De wijn is granaatrood en heeft complexe aroma's van rijpe aardbei, een lichte citrustoest, kamille en rozemarijn. De smaak is medium-bodied, levendig met cassis, vanille en zachte tannines. Moderne Rioja par excellence!
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Alvaro Palacios werd geboren op Palacios Remondo, het familiebedrijf in Rioja Baja. Alvaro volgde oenologie en viticulture in Bordeaux. Via een stage op Chateau Petrus raakte hij geboeid door de bijzondere terroir en grootsheid van de wijn. Terug in Spanje werkt hij een tijdje als verkoper van Frans eiken vaten. In 1989 voegt hij zich bij pioniers die Priorat in glorie willen herstellen. Hij verwerft wijngaarden en start met het maken van Priorat wijnen. Zijn ster stijgt snel en zijn wijnen worden bejubeld. Een volgend project start hij met zijn neef Ricardo Perez in Bierzo. Oude Mencia stokken, steile hellingen en leistenen ondergrond brengen daar een fenomenaal succes dat het aanzien van Alvaro versterkt. Na de dood van zijn vader wordt Alvaro gevraagd ook Palacios Remondo te leiden. De wijngaarden liggen op 600 meter hoogte. De Propiedad Rioja wordt gemaakt van 100% Garnacha uit de 5 beste percelen in La Montesa. De 5 sterren op het etiket verwijzen naar deze terroirs. De bodem is vulkanisch en kwartshoudend met zandstenen keien. De leeftijd van de stokken varieert tussen de 40 en 90 jaar. Lage opbrengst per stok. Oogst bij optimale rijpheid waarna vinificatie plaats vindt in grote houten vaten gedurende 4 weken. De rijping duurt 14 maanden in barriques uit Allier, de helft nieuw en de overige 1 jaar oud. De wijn is granaatrood en heeft compleze aroma's van rijpe aardbei, een lichte citrustoest, kamille en rozemarijn. De smaak is medium-bodied, levendig met cassis, vanille en zachte tannines. Moderne Rioja par excellence!
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14.5%
Land
Spanje
Ligging wijngaard
Deze wijn komt van de percelen Valmira, Valfrio, Las Mulgas, Valviejo en Corral de Serrano in La Montesa.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Rioja
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Moderne Rioja van de Spaanse wijnmaker Alvaro Palacios.
Wijn/Spijs combinatie
Bij wild en gerechten met rood vlees.
Leeftijd wijnstok
TUSSEN DE 25 EN 90 JAAR OUD
Opbrengst
20 HL/HA.
Rijping
De rijping duurt 14 maanden in barriques uit Allier, de helft nieuw en de overige 1 jaar oud.
Potentiele ontwikkeling
Optimaal drinkgenot na 3 jaar, potentie tot 10 jaar.
Bodem type
De Propiedad Rioja wordt gemaakt van 100% Garnachauit de 5 beste percelen in La Montesa. De 5 sterren op het etiket verwijzen naar deze terroirs. De bodem is vulkanisch en kwartshoudend met zandstenen keien.
Druivensoort
garnacha tinta
Jaar
2011