Follador Prosecco Frizzante Piccolo

Artikelnummer
40862
Een milddroge, zacht mousserende wijn met ingetogen aroma's van appel, peer en citroen. Een lichte, verfrissende dorstlesser en feestwijn. Ook aan te raden als aperitief.
* Doos van 24 flessen
Beschrijving
Rijzende ster onder de mousserende wijnen: Prosecco uit Veneto. Prosecco is de naam van de wijn en van de druif waarvan deze vino frizzante is gemaakt. Vino frizzante geeft aan dat de wijn zachte belletjes heeft en niet bruist als een vino spumante. De mousse ontstaat volgens de charmat of cuve close methode. De basiswijn gaat met de zogenaamde tirage enkele dagen in een gesloten tank waar de fijne bubbels zich ontwikkelen. De witgele wijn geurt ingetogen naar appel en peer. In de smaak wordt het witte fruit aangevuld door het frisse van citrus. Deze milddroge, lichte wijn met zijn fijne bubbels is een vrolijk aperitief en een fantastische feestwijn.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
10.5%
Land
Italië
Ligging wijngaard
De proseccodruiven voor de gelijknamige wijn groeien in Valdobbiadene, de DOC ten noorden van Venetie in de streek Veneto.
Verpakkingshoeveelheid
24
Regio
Veneto
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.2l
Wijnkaart omschrijving
Een milddroge, zacht mousserende wijn met ingetogen aroma's van appel, peer en citroen. Een lichte, verfrissende dorstlesser en feestwijn.
Wijn/Spijs combinatie
Borrelhapjes varierend van gezouten amandelen, olijven tot een toastje gerookte zalm, bij sandwiches en focaccia met spinazie of tonijn, hartige taart en ook bij een niet-zoete fruitsalade.
Druivensoort
prosecco