Beringer Quantum

Artikelnummer
45855
De Quantum is vol met kers, espresso, tabak en leder aroma's. Tonen van rijpe pruimen, vanille en boysenberry jam worden geaccentueerd door een hint van salie en hartige bruine specerijen. Het is een vlezige, onderscheidende wijn met zijdezachte tannines en een weelderige, afgerond profiel.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Quantum is de kleinst haalbare eenheid van energie in de wetenschap. Elke afzonderlijke quantum heeft uniek potentieel om bij te dragen aan een groter geheel en op de juiste wijze gecombineerd leidt dit tot grote expressie en complexiteit. Beringer erkent dat elk druivenras zijn unieke smaak en structuur heeft en dat elke wijngaard, en daarbinnen elk blok van stokken, bijdraagt aan de expressie van de druiven. Met andere woorden, elk van deze componenten gedraagt zich als quantum. Op de juiste wijze gecombineerd leidt dit tot een mooier resultaat. Beringer cultiveert unieke wijngaarden en Chief Winemaker Laurie Hook werkt al meer dan 25 jaar met de wijnen van deze terroirs. De druiven van elk individueel perceel worden apart gevinifieerd en rijpen 16 maanden op Frans eiken (60% nieuwe vaten). Na een zorgvuldige selectie worden ze geblend. De cabernet sauvignon vormt de ruggengraat, de merlot draagt bij aan rond mondgevoel en zachte tannines, de petite sirah zorgt voor kruidige complexiteit en de malbec geeft de zijdeachtige structuur en fraaie kleur. Met de Quantum blend benadrukt Laurie de individuele eigenschappen van elke druivensoort en creëert daarmee een wijn met een sublieme balans, structuur, bouquet en smaak. Proefnotities: De Quantum is vol met kers, espresso, tabak en leder aroma's. Tonen van rijpe pruimen, vanille en boysenberry jam worden geaccentueerd door een hint van salie en hartige bruine specerijen. Het is een vlezige, onderscheidende wijn met zijdezachte tannines en een weelderig, afgerond profiel.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
15.5%
Land
Verenigde Staten van Amerika
Ligging wijngaard
Hoofdzakelijk op de Howell Mountain en een kleiner deel in de vallei.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Napa Valley
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Vol met kers, espresso, tabak en leder aroma's. Tonen van rijpe pruimen, vanille en boysenberry jam worden geaccentueerd door een hint van salie en hartige bruine specerijen.
Rijping
16 maanden op Frans eiken (60% nieuwe vaten).
Bodem type
Bijzonder divers: in totaal zijn er 33 verschillende bodemsoorten vastgesteld in Napa Valley. De bodem in de Howell Mountain AVA is vulkanisch met een uitstekende drainage.
Druivensoort
cabernet franc, cabernet sauvignon, malbec, merlot, petit syrah
Jaar
2012