Rawsons Retreat Private Release Shiraz/Cabernet

Artikelnummer
46006
Diep donkerrood met purperen schakeringen. In de neus rijp rood fruit (bessen, frambozen) en een vleugje kruidigheid dat zich in de sappige smaak voortzet en wordt afgerond met zachte tannines. de gedeeltelijke rijping op eikenhout zorgt voor diepte en complexiteit. Met de serie 'Private Release' biedt Penfolds de horeca uitstekende wijnen in een plezierige prijsklasse met een toegankelijke, fruitige stijl die jong gedronken kunnen worden.
Download afbeelding More information
* Box of 6 bottles
Beschrijving
De historie van Penfolds begint in 1844, als de jonge Engelse dokter Penfold en zijn vrouw Mary het inmiddels roemruchte Magill Estate kopen om er wijn te maken als medicijn tegen bloedarmoede. Penfolds kent inmiddels een lange traditie van vakmanschap op het gebied van wijnmaken en heeft bezittingen in de verschillende wijnstreken van Australie; een combinatie die garant staat voor een zowel uitstekende als constante kwaliteit. Met de serie 'Private Release' biedt Penfolds de horeca uitstekende wijnen in een plezierige prijsklasse met een toegankelijk, fruitige stijl die jong gedronken kan worden. De druiven voor deze bi-cepage wijn zijn geoogst in South Australia. Na de vinificatie vindt deels lagering plaats op Frans en Amerikaans eiken. De wijn is diep donkerrood met purperen schakeringen. In de neus rijp rood fruit (bessen,frambozen) en een vleugje kruidigheid dat zich in de sappige smaak voortzet en wordt afgerond met zachte tannines. De rijping op eikenhout zorgt voor diepte en complexiteit. Kan jong gedronken worden en blijft zeker tot zo'n vier jaar na de oogst zijn karakter behouden. Uitstekend te combineren met rundvlees, eend, wild en kaas.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Land
Australië
Ligging wijngaard
De betere delen van South Eastern Australia.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
South East Australia
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Donkerrood, in de neus rood fruit (bessen,frambozen) en een vleugje kruidigheid dat zich in de sappige smaak voortzet. Te combineren met rundvlees, eend, wild en kaas.
Wijn/Spijs combinatie
Rundvlees, eend, wild en kaas.
Druivensoort
cabernet sauvignon, shiraz
Jaar
2015