Weingut Allram Riesling, Gaisberg

Artikelnummer
45669
Droog, fris en boordevol fruit. Met aroma's van perzik, mandarijn, sinaasappel en ananas. Het pepertje verwijst naar de mineraalrijke bodem van Gaisberg. De afdronk is vol en lang met opwekkende, dorstlessende, delicate riesling-zuren. Voor zo en bij lichte gerechten.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Michaela Allram nam samen met haar man Erich in 1992 het wijnbedrijf van haar ouders over. Hun 14 hectaren liggen in het Strassertal, verspreid over verschillende 'Lagen'. Erich is een man van de wijngaard en zoekt voor elke druif de beste plek. Voor de riesling is dat de Gaisberg, een zuidelijk gelegen helling met een mineraalrijke bodem. De druiven ontwikkelen daar veel suiker, ragfijne zuren en een scala aan fruitige aroma's. De wijn is fris en op een slanke manier vol. In de neus komen sinaasappel, ananas, perzik en wat peper voor. Die aroma's zijn in de opwekkende smaak terug te vinden. De afdronk is lang en lekker. Een klassieke Riesling uit Kamptal!
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Land
Oostenrijk
Ligging wijngaard
Weingut Allram heeft 14 hectare wijngaard in het Strassertal in Kamptal. De wijngaarden liggen verspreid over verschillende 'Lagen' met elk hun specifieke eigenschappen. De riesling staat op de zuidelijk gelegen helling Gaisberg aangeplant. Dit is de meest zuidoostelijke uitloper van de Manharts-berg waar een bijzonder microklimaat heerst. De afwisseling in temperatuur heeft te maken met de horizontale ligging van de wijngaard. De verschillen in klimaat op een helling leidt tot variatie in de ontwikkeling van de druiven en daarvan profiteren Michaela en Erich bij het maken van deze delicate Riesling.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Kamptal
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Droog, tintelfris en fruitig. Met aroma's van citrus, perzik en ananas. De afdronk is lang en door de delicate zuren heel opwekkend.
Wijn/Spijs combinatie
aperitief, amuses, sushi salades, asperges lichte vis- en kipgerechten
Leeftijd wijnstok
30 tot 50 jaar.
Opbrengst
55 hl/ha.
Rijping
Na vinficatie 11 maanden op RVS.
Potentiele ontwikkeling
10 tot 15 jaar.
Bodem type
Leisteen,gneiss met verticale mica-schist structuren en löss onderaan de wijngaard.
Druivensoort
riesling
Jaar
2014