Selbach Oster Riesling Kabinett Fish

Artikelnummer
46039
Vlinderlicht, fris, milddroog en heel erg fruitig. Appel, peer, ananas, citrus en meloen met daarbij bloesemaroma's en het zilte van mineralen maken van deze vrolijke, speelse Riesling een boeiende wijn die makkelijk drinkt. Voor zo en bij allerlei lichte - ook pikante - gerechten.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Selbach Riesling Kabinett, met het herkenbare vrolijke visetiket, is een verrukkelijke, lichte (9,5% alc.), verfrissende wijn met een zoetje en heel veel fruit. Appel, peer, meloen, ananas: de aroma's komen er allemaal in voor. Aan dat fruit wordt wat zilte pittigheid van de mineraalrijke bodem toegevoegd. Een wijn om zo te drinken en om bij allerlei gerechten te schenken. De combinatie van zuur met dat zoetje maakt hem culinair makkelijk inzetbaar. Deze lijn van Selbach is een soort tweede wijn van het klassieke huis Selbach-Oster uit Zeltingen. De druiven komen van geleasde wijngaarden die in een kring van 15 km rond Zeltingen liggen. De verbouw van de druiven en het maken van de wijn gebeurt onder supervisie van Johannes Selbach.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
9.5%
Land
Duitsland
Ligging wijngaard
Deze Selbach-wijn is een soort tweede wijn van het beroemde Mosel-huis Selbach-Oster dat in Zeltingen is gevestigd. De druiven voor deze hippere range komen van geleasde wijngaarden die in een cirkel van 15 km rondom Zeltingen liggen. Terroir per wijngaard verschilt, maar het grootste deel komt van de hellingen met leisteenrijke bodem.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Mosel
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Licht, fris en milddroog. Met het florale van witte bloesem en het fruitige van citrus, appel en ananas. Het zoetje maakt hem zacht.
Wijn/Spijs combinatie
Aperitief, amuses, borrelhapjes Gerookte zalm, rauwe ham Salades Thaise groente-, vis-, kipgerechten Sandwiches
Druivensoort
riesling
Jaar
2015