Vicente Gandia Rioja Raiza Crianza

Artikelnummer
46075
De Rioja Raiza Crianza wordt van Tempranillo druiven gemaakt die handmatig zijn geoogst. De vinificatie heeft plaats gevonden bij 26 graden. Daarna volgde lagering in Amerikaans en Frans eiken vaten gedurende 12 maanden en tot slot nog flesrijping voor 6 maanden. Na in totaal anderhalf jaar wordt deze Crianza op de markt gebracht. De wijn heeft een granaatrode kleur met in de geur rode confiture en donkere bessen maar ook vanille en licht balsamico. In de smaak komt de rode confiture terug alsmede tonen van koffie en cacao.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Raiza is de naam van de Rioja van het huis Vicente Gandia. De Tempranillo druiven voor deze wijn werden in de tweede helft van september handmatig geoogst en geselecteerd. De vinificatie vond plaats bij 26 graden. Hierna volgde lagering in Amerikaans en Frans eiken vaten gedurende 12 maanden en tot slot nog flesrijping voor 6 maanden. Na in totaal anderhalf jaar wordt deze Crianza op de markt gebracht. De wijn heeft een granaatrode kleur met in de geur rode confiture en donkere bessen maar ook vanille en licht balsamico. In de smaak komt de rode confiture terug alsmede tonen van koffie en cacao.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14%
Land
Spanje
Ligging wijngaard
In de Rioja Baja, het oostelijk gelegen deel van de Rioja DOC.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Rioja
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Aantrekkelijke Rioja Crianza waarin het fruitige van de Tempranillo samengaat met het effect van de gedoseerde houtlagering.
Wijn/Spijs combinatie
Rood vlees, lam en wild zwijn.
Druivensoort
tempranillo
Jaar
2014