Henry Fessy Saint-Amour

Artikelnummer
43415
In bouquet en smaak veel fruit, charme en een bijna zijdeachtige structuur. Jong drinken, binnen 2 jaar na de oogst is de wijn op zijn best. En ook hier geldt... fris serveren. Slechts 1 hectare groot is het wijngaardbezit van de familie Fessy in Saint-Amour maar het is dan ook wel in het beste deel daarvan.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
De op één na kleinste Cru de Beaujolais. Waar een goede Saint-Amour op lijkt? Het recept ter plaatseluidt: "Laat in een groot vat de gamay van mijn grond gisten. Voeg de lach van een jong meisje toe, de geur van een lentetuin en een flinke dosis esprit van Montmartre. Laat ze samen drie of vier dagen gisten, en serveer daarna koel". Saint-Amour heeft dus niet de kracht van een Moulin-à-Vent of de stevigheid van een Morgon. Saint-Amour is een uitgesproken charmante wijn. Slechts 1 hectare groot is het wijngaardbezit van de familie Fessy in Saint-Amour maar het is dan ook wel gelegen in het beste deel daarvan. Henry Fessy begon in 1888 als negociant in St. Jean d'Ardières, aan de voet van de Mont Brouilly, en inmiddels staat de derde generatie hier aan het roer. Bij de 100e verjaardag van het familiebedrijf besloten de broers Henry en Serge Fessy hun weelderige snor tot onderdeel van het logo en etiket te maken.In hun werkwijze huldigen beide broers de traditionele benadering; er wordt met de hand geoogst en bij vinficatie wordt gestreefd naar expressief, aantrekkelijk fruit in harmonie met soepele tannines. Na een rijping van 7 tot 10 maanden op vat vindt de botteling plaats. In bouquet en smaak vinden we veel fruit, charme en een bijna zijdeachtige structuur. Jong drinken, binnen 2 jaar na de oogst is de wijn op zijn best. En ook hier geldt... fris serveren.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Land
Frankrijk
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Beaujolais
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een uitgesproken charmante wijn. In bouquet en smaak veel fruit, charme en een bijna zijdeachtige structuur.
Wijn/Spijs combinatie
Heerlijk bij salades. Maar ook bij koude en gegrilde worstsoorten, hammen en vleespatés. Ook een prima begeleider van gevogelte en bij kaas: geitenkaas en jonge of belegen Edammer.
Druivensoort
gamay
Jaar
2013